Flori si gradina

Vecinii se tot întrebau, de ce el aduce atâtea vechituri în curte, dar aruncând o privire peste gard au rămas uluiți de cum arata gradina…

 

 

 

Viața contemporană decurge într-un ritm alert, de aceea din când în când noi avem nevoie de odihnă într-un loc liniștit și împăciuitor. O mică casă de vacanță în afara orașului este locul ideal pentru a fugi de vâltoarea extenuantă a urbei.

E curios că mulți oameni consideră că amenajarea curții și grădinii depășește cu mult capacitățile lor. Dar astăzi există o mulțime de exemple când oamenii simpli fac transformări uimitoare în curțile lor: cresc palmieri, își fac lacuri artificiale, cresc un gazon exemplar etc.

Acesta e și cazul eroului nostru de astăzi, care pur și simplu savura timpul petrecut la vilă și, poate fără să-și dea seama, a creat o adevărată poveste în curtea sa. Totul e atât de frumos și armonios, încât ai putea crede că proiectul a fost elaborat de o echipă întreagă de designeri profesioniști…

 

 

Noi am pregătit pentru dvs. o selecție de imagini de la fața locului, ca să vedeți și voi cât de original au fost amenajate curtea și grădina acestui gospodar.

Acest răzor de flori e făcut din bucăți de cărămidă veche, dar se înscrie ideal în imaginea de ansamblu.

 

 

Cărămida roșie așezată frumos la nivelul gazonului este o soluție foarte practică!

 

 

Activitățile de înverzire nu au doar un rol estetic în amenajarea curții, ci îi și îmbunătățește microclima.

 

 

Pentru a crea un lac minunat în grădină e suficient să dispui de o cadă de baie veche și să fii gata să investești puțin timp pentru amenajarea locului.

 

 

Plasticul este o soluție modernă și foarte practică pentru amenajarea răzoarelor de flori. Piese din plastic sunt foarte rezistente și practic nu le poți deosebi de unele făcute din piatră sau lemn.

 

 

Iată o altă soluție simplă, dar foarte originală pentru amenajarea unui răzor de flori.

 

Aici puteți vedea un alt exemplu de îmbinare armonioasă a materialelor naturale cu cele artificiale.

 

 

O bordură din piatră gândită și realizată bine îi va conferi oricărei grădini un aspect interesant și organizat.

 

 

Astăzi sunt disponibile tot felul de obiecte decorative pentru grădină, care pot crea o adevărată atmosferă de poveste.

 

 

Realizarea obiectelor din grădină în aceeași gamă de culori creează o atmosferă foarte confortabilă și estetică.

 

 

Liniile curbate elegant care delimitează răzorul de flori de restul grădinii dau dovadă de o bună organizare și simțul estetic al gospodarilor.

 

 

Pentru mulți oameni stâncile artificiale reprezintă cireașa de pe tort în designul grădinii. Ele într-adevăr creează o atmosferă excepțională și sunt destul de simplu de realizat.

 

 

Gardul decorativ din lemn este o soluție ideală pentru un design în motive tradiționale. Lemnul se combină foarte elegant cu piatra și cu piesele din metal.

 

 

Speciile de flori care nu sunt foarte pretențioase față de mediul în care cresc pot fi așezate în cele mai neobișnuite obiecte, creând o imagine extraordinară.

 

 

Simplitatea în realizare și mulțimea de forme accesibile fac din structurile din beton o soluție foarte practică pentru decorul grădinii.

 

 

Decorația originală a grădinii este ceea ce fac gospodarii adevărați. Având o asemenea atmosferă în jurul casei, îți face mare plăcere să inviți musafiri pentru a rămâne cu amintiri de neuitat!

 

Sursa