Retete de Mancaruri

Varză la cuptor, cu cartofi și bacon, atât de bună…

 

 

Varză la cuptor, cu cartofi și bacon, atât de bună…

 

 

Ingrediente:

500 g cartofi
500 g varza dulce(proaspata, nu murata!)
1 mar (de preferinta cretesc)
sare, piper proaspat macinat
bacon afumat
slănină
1 lingura sos picant
2 linguri rosii taiate cuburi cu bulion
2 cepe mici
1 ardei gras (galben am avut eu)
300 ml supa de legume
2 linguri ulei de masline
2 frunze proaspete de salvie

Mod de preparare:

Cartofii curatati si taiati cuburi, cam de aceeasi dimensiune ca sa fiarba egal, se pun intr-un vas pentru cuptor. Peste ei se pune ardeiul taiat cuburi, ceapa taiata felii mari, o lingura de ulei, sare si piper, apoi supa. Frunzulitele de salvie se rup si ele peste toate legumele.
Se pune vasul in cuptor preincalzit, la temperatura medie de 180-200 grade, pentru circa 15 minute. Se toaca varza fideluta, se condimenteaza cu sare si piper, se pune intr-un vas cu cealalta lingura de ulei, apoi se rade marul deasupra. 
Se inabusa la foc mic pana lichidul de la mar si de la varza se evapora.
Se scoate vasul de la cuptor si se pune varza inabusita peste cartofi, sosul picant si rosiile cu bulion. Adăugăm cubulețele de bacon și de slănină. Se  amesteca usor totul si se mai lasa la cuptor pentru alte 15-20 de minute.
Trebuie sa fie absorbita supa si mancarea usor rumenita. Este grozava cu un ardei iute alaturi sau… insotita de muraturi, salata. Ma rog. fiecare dupa gust!
Pentru ca nu stiam pe cine mai tentez, nu am pus sos picant dupa gustul meu, asa ca ardeiul iute a fost o necesitate!
Cui nu-i place atat de picant, va imprieteni totul cu o salata simpla si atat. Cine nu poate fara paine, recomand feliute de bagheta integrala. Ii da un gust special mancarii… cel putin asa am auzit!

Pofta buna!