Flori si gradina

Udarea ORHIDEEI – Secretul INFLORIRII dese. Vezi cum prepari infuzia pentru orhidee

 

 

Udarea ORHIDEEI – Secretul INFLORIRII dese. Vezi cum prepari infuzia pentru orhidee

 

Îti place sa ai flori în apartament? Orhideele sunt, fără îndoială, printre cele mai populare. Ele pot înflori în orice moment al anului.

Pentru a inflori frumos, orhideea are nevoie, în principal, de umiditate, lumina și substanțe nutritive din sol. Pentru orhidee, infuzia din coji de cartofi este foarte benefică. Acesta este cel mai ieftin ingrasamant.

Infuzia din coji de cartofi este o sursa naturala de nutrienti și minerale necesare pentru sanatatea plantelor.

De asemenea, are o mare influența asupra calității florilor. Poți folosi aceasta infuzie și pentru a uda cactusul, ficusul sau alte plante de apartament.

Pentru a pregăti aceasta infuzie avem nevoie de 3-6 cartofi și un litru de apa. Curatam cartofii si tocam cojile mărunt.

curatare cartofi

Le punem într-o oală, turnam apa peste ele și le fierbem timp de 15 minute. Lăsăm infuzia sa se raceasca, apoi o strecuram.

Cum se foloseste ingrasamantul din coji de cartofi?

Udam plantele cam o data la 2 saptamani cu infuzia din coji de cartofi.

ingrasamant pentru orhide

Putem folosi aceasta infuzie maximum 14 zile dacă o ținem la frigider. Așadar, dacă nu avem prea multe flori nu trebuie sa facem o cantitate prea mare de infuzie.

Alternativ putem folosi și ingrasamant sub forma de pulbere. Trebuie sa curatam cartofii si sa stoarcem bine cojile, apoi sa o uscam în cuptorul încălzit la 100 grade timp de 3-4 ore.

coji de cartofi

De asemenea putem usca cojile de cartofi și într-un loc uscat și călduros, dar va dura aproximativ 10-12 zile.

După ce am uscat cojile de cartofi, le zdrobim într-un blender și folosim pudra obtinuta o data pe luna. Putem pudra din coji de cartofi sub rădăcinile plantelor.

 

 Sursa