Flori si gradina

Uda cactusul de Craciun cu acest preparat de casa si admira rezultatul. Toata lumea va dori sa stie secretul tau

 

 

Uda cactusul de Craciun cu acest preparat de casa si admira rezultatul. Toata lumea va dori sa stie secretul tau

 

Cactusul de Craciun este o planta a carei frumusete se evidentiaza in special in perioada de iarna. Cu toate acestea, pentru ca acesta sa infloreasca din abundenta, este esential sa cunoasteti tehnicile de fertilizare potrivite. Iata cateva sfaturi si trucuri pentru a realiza acest lucru.

Cum sa intretinem cactusul de Craciun?

Originara din America de Sud si Brazilia in special, este ca majoritatea plantelor tropicale, sensibila la iarna, in ciuda faptului ca este rezistenta la umiditate. De aceea se recomanda cultivarea lui la o temperatura cuprinsa intre 18 si 21°C in sezonul cald si la 10° iarna.

In plus, si pentru a mentine corect cactusul de Craciun, trebuie luate anumite masuri de precautie:

O pozitie umbrita: pentru a favoriza dezvoltarea plantei , nu se recomanda mutarea acesteia odata ce au aparut primele flori. Cel mai bine este sa-l asezi intr-un loc in care iluminarea oscileaza intre umbra si lumina in sezonul cald, de la mijlocul lunii  mai pana in septembrie.

Un sol usor si bine drenat: perioada propice infloririi acestei plante este intre martie si decembrie. Ideal ar fi sa i se administreze un amestec de ingrasamant natural si nisip la fiecare 15 zile, inainte si in timpul cresterii sale, avand grija sa nu-l udati prea mult. Incercati pe cat posibil sa distantati alimentarea cu apa, inainte de inflorire, pentru a permite substratului sa se usuce. De la inflorire, distanta dintre doua udari ar trebui sa fie putin mai mare. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa asteptati pana cand solul este complet uscat inainte de a-l uda. Dupa aceea, puteti intrerupe fertilizarea pana la primavara.

Aplicati ingrasamantul usor: evitati stropirea ridicand usor tulpinile cactusului de Craciun. Ingrasamantul nu trebuie in niciun caz sa aterizeze direct pe frunzele sale. Acest lucru poate provoca arsuri.

Cum poți face să înflorească cactusul de Crăciun de două ori pe an – Atlas pentru casă și grădină

Cum sa fertilizezi cactusul de Craciun in mod natural?

Stropiti cu apa de mere: este un ingrasamant excelent. Se fierbe doi litri de apa apoi se inmoaie un mar intreg taiat in prealabil in bucati. Doua zile mai tarziu, iti poti uda cactusul de Craciun cu aceasta solutie bogata in fier, fosfor, potasiu si multi alti nutrienti esentiali pentru cresterea lui.

Udarea  cu apa  bananelor: la fel ca si marul, acest fruct ofera si nutrienti importanti care vor ajuta cactusul de Craciun sa se dezvolte mai bine. Pentru a face acest lucru, inmuiati doua coji de banana in 1,5 litri de apa timp de cel putin 24 de ore inainte de a va uda plantele cu acest amestec.

Udarea cu apa si cenusa de lemn: pe langa stimularea cresterii, aceasta solutie ajuta si la protejarea plantei  de paraziti si buruieni. In acest caz, amestecati 2 linguri de cenusa de lemn cu 1 litru de apa si lasati sa stea aproximativ 3 ore, inainte de a uda. Datorita acestei solutii fertilizante, cactusul tau de Craciun va primi tot ce are nevoie pentru a inflori din abundenta, si anume, potasiu, magneziu, fosfor, calciu si multe altele.

Crăciunița, Cactus de Crăciun, Nu-mă-deranja | Paradis Verde

Sursa