Placinte si Rulade

Turte delicioase cu branza si marar

 

 

 

 

Ingrediente:

  • Aluat turte
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 40 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita zahar
  • un ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml lapte caldut
  • Umplutura
  • 200 g branza dulce de vaci (branza mea era uscata si-am mai pus o lingura de smantana ; daca a voastra e mai umeda/zeroasa adaugati o lingura-doua gris, pentru a lega bine umplutura)
  • 200 g telemea de oaie
  • marar verde tocat
  • o lingurita zahar
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • sare dupa gust

 

Mod de preparare:

  1. Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele.
  2. Aluat turte
  3. Pregateste aluatul punand faina, drojdia, sarea, zaharul, untul si oul intr-un bol.
  4. Adauga, treptat, laptele caldut, omogenizand, pana ce obtii un aluat elastic si ferm. Daca e cazul mai adauga fie putin lapte, fie faina (depinde de puterea de absorbtie a fainii).
  5. Adauga putin cate putin uleiul si framanta timp de 8-10 minute.
  6. Acopera aluatul cu un servet curat si lasa-l la loc cald pana-si dubleaza volumul.
  7. Imparte aluatul in zece bile egale.
  8. Presara faina pe blatul de lucru si intinde o bila de aluat cu sucitorul.
  9. Pune o lingura de umplutura de branza.
  10. Aduna aluatul deasupra umpluturii formand o boceluta, strange bine capetele, apoi intinde cu sucitorul usor, sa aplatizezi bila (fara a iesi umplutura prin toate partile )
  11. Incinge bine o tigaie de teflon si coace turta pe ambele parti pana ce e rumenita frumos.
  12. Procedeaza la fel cu toate bilele de aluat
  13. Gata! Foarte simplu, asa-i?

 

Pofta buna !

 

Sursa : Papa Bun