Clatite si Gogosi

Turte cu branza si praz, la tigaie

 

 

Turte cu branza si praz, la tigaie

 

Ingrediente:

1 buc praz (fara frunze)  (puteti folosi si ceapa verde sau ceapa alba si ceapa rosie , marar )

400 gr branza telemea

Aluatul :

500 gr faina

1 cana de lapte caldut

1 lingurita zahar

1/2 lingurita sare

1 ou

10 gr drojdie uscata

2 linguri ulei de masline

50 gr unt  la temperatura camerei

 

Mod de preparare:

Compozitia cu praz si branza :Branza se marunteste. Prazul se taie pe din doua ,

si se taie solzisori ,apoi se amesteca cu branza .

Facem un aluat din ingredientele mentionate . Lasm 30 minute la crescut .

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 8 bilute egale .

Intindem fiecare biluta cu sucitorul in mijlocul careia punem o lingura

din compozitia de praz cu branza .Inchidem turta ca pe un pliculet ,pe care il intindem cu sucitorul pana devine ca o turta .

Se fac pe rand toat, apoi se coc in tigaia, cu putin  ulei, pe fiecare parte pana se rumenesc usor , dupa fiecare turta pe care o coaceti mai adaugati o lingurita de ulei in tigaie.

 

Pofta buna.

 

 Sursa