Clatite si Gogosi

Turte cu usturoi și unt – O rețetă tradițională explicată pas cu pas, exact așa cum obișnuiau bunicii noștri să le pregătească pe plită

 

 

Turte cu usturoi și unt – O rețetă tradițională explicată pas cu pas, exact așa cum obișnuiau bunicii noștri să le pregătească pe plită

 

Turtele cu usturoi și unt sunt o delicatesă tradițională și gustoasă, care aduce aminte de bunici și de gustul copilăriei. Această rețetă simplă și savuroasă îmbină aromele bogate ale usturoiului cu textura fină a untului și a turtilor proaspete. Iată cum poți să prepari această gustare minunată:

Ingrediente:

2 căni de făină
1 linguriță de sare
1/2 cană de lapte cald
1/2 cană de apă caldă

2 linguri de unt topit
6 căței de usturoi, mărunțiți
4 linguri de unt topit (pentru ungerea turtilor)

Mod de preparare:

Amestecarea Aluatului:

Într-un bol mare, amestecă făina și sarea.

Adaugă treptat laptele cald și apa caldă în timp ce amesteci continuu cu o lingură de lemn sau o spatulă, până când obții un aluat omogen.

Adaugă cele două linguri de unt topit în aluat și frământă-l până când devine moale și neted. Dacă este nevoie, adaugă puțină făină sau apă pentru a obține consistența potrivită.

Acoperă aluatul și lasă-l să se odihnească timp de 30 de minute.
Formarea Turtilor:

Împarte aluatul în bucăți mici și modelează-l în turte plate, cu un diametru de aproximativ 10-12 centimetri și o grosime de aproximativ 1 centimetru.

Usturoiul Aromat:

Într-un bol mic, amestecă cele patru linguri de unt topit cu usturoiul mărunțit. Acest amestec de unt și usturoi va fi folosit pentru a unge turtele, conferindu-le aroma intensă de usturoi.

Gătirea Turtilor:
Încinge o tigaie antiaderentă pe foc mediu.

Când tigaia este bine încinsă, adaugă o turta și gătește-o până când devine auriu și se formează bălțile. Acest lucru durează aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
După ce o turta este gata, unge-o generos cu amestecul de usturoi și unt, apoi pune-o deoparte și repetă procesul cu celelalte turte. Se pot orna cu mărar sau pătrunjel proaspăt.

Servirea Delicioasă:
Turtele cu usturoi și unt sunt delicioase atunci când sunt încă calde. Le poți servi ca aperitiv sau ca garnitură pentru diverse preparate.

Aceste turte cu usturoi și unt sunt o gustare minunată și plină de arome. Savurează-le alături de familie sau prieteni și bucură-te de gustul autentic al bucătăriei tradiționale.

 

 Sursă