Aperitive si Gustari

Turnulete de chiftele cu legume la cuptor

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru chiftele:

– 1 kg carne tocata
– 1 ceapa
– 1 capatana de usturoi
– 1 legatura de patrunjel
– 1/2 paine inmuiata in lapte
– sare si piper dupa gust
Pentru asamblare:
– 1 vanata potrivita
– 1 dovlecel
– 1 ceapa rosie
– 2 cartofi mari
– 10 felii de bacon (sau costita afumata)
– 10 felii de cascaval

 

Mod de preparare:

 Chiftele:

Inmuiem painea in lapre si apoi o stoarcem bine. Ceapa si usturoiul le curatam. Ceapa o tocam marunt, iar usturoiul il pisam. Tocam patrunjelul marunt. Impreuna cu carnea tocata, amestecam bine bine ceapa, usturoiul, patrunjelul si painea inmuiata in lapte, formam chiftele cat palma din jumatate din cantitatea de carne si jumatate formam bilute mai mici. Intr-o tigaie cu ulei incins prajim cu grija chiftelutele astfel formate.

Pentru asamblare:

Cartofii ii curatam si ii punem la fiert cu putina sare. Vanata, dovlecelul si ceapa, le curata, le spalam si le taiem felii rotunde cam de 1 cm si le prajim si pe ele in ulei incins.

Acelasi lucru vom face si cu baconul

Astfel fiind pregatite ingredientele, trecem la asamblarea turnuletelor.
Asamblare:
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam mai intai cartofii fierti si taiati felii rotunde. Peste cartof, asezam o felie de vanata, peste vanata o chifteluta mare , peste chifeluta o felie de bacon si peste bacon o felie de dovlecel.

Iar peste toate acestea, asezam o felie de cascaval.

Bagam tava la cuptor pentru 15-20 de minute, cat sa se topeasca cascavalul. Cand am scos tava, deasupra turnuletelor adaugam un mot de chifteluta rotunda.

Minunate si delicioase. Eu le-am servit alaturi de salata de rosii si putin sos de soia.

 

  Pofta buna!

 

Sursa : La taclale