Bauturi

Țuica de prune, beneficii pentru inimă și ficat! Terapia cu ţuică

 

 

 

 

Țuica de prune poate fi un elixir pentru sănătate dacă este consumată cu moderație sau după un plan zilnic bine stabilit. Cel mai important aspect este ca aceasta să fie preparată acasă, după rețeta clasică și mai apoi consumată cu moderație. Țuica de prune este un medicament și aduce multe beneficii pentru sănătate.

Țuica de prune scade colesterolul

Încă din cele mai vechi timpuri, pe teritoriul țării noastre se fabrica țuica. În funcție de zonă, țuica poate fi făcută din diverse fructe, dar cea mai bună pentru sănătate este cea de prune. Prunele sunt un antioxidant natural și odată fierte, ele conferă țuicii toate proprietățile lor. Străbunii susțineau că un păhărel de țuică curăță organismul de grăsimi. De unde știau ei acest lucru? Nu se poate spune cu exactitate, dar aveau dreptate, pentru că studiile actuale confirmă faptul că țuica menține arterele curate și previne depunerea de gărsimi.

Țuica pune bila în mișcare

După o masă copioasă, dacă ai bila leneșă, este indicat să bei un pahar cu țuică. În acest fel, bila ta va fi stimulată și se va pune în mișcare. Un păhărel de țuică de prune ajută la reglarea funcțiilor biliare, detoxifierea ficatului și chiar accelerarea metabolismului.

Previne și tratează anemia

Prunele sunt niște minuni ale naturii, datorită antioxidanților extrem de puternici din compoziția lor. Din acest motiv, țuica de prune este recomandată în caz de anemie. Substanțele active din țuica de prune fac bine hemoglobinelor, care au rolul de a transporta oxigenul în sânge.

Terapia cu ţuică

Mic dejun

Este total exclus a se consuma orice fel de tărie înainte sau după miculdejun! Excepţie fac cei care suferă de forme nespecifice de tahicardie (creşterea frecvenţei bătăilor inimii) şi hipertensiune netratabilă, datorită unui stres psihic puternic.

Acestora li se indica să consume 30-40g slănină, urmată de un păhărel de maximum 40 ml de ţuică fiartă de prună, „dată peste cap”. Persoanele care lucrează în condiţii de temperaturi scăzute li se recomandă 50-60 ml „prună” după un mic dejun bogat în grăsimi.

Dejun

Ţuică de prună slabă (nu alte ţării) este indicată ca aperitiv înainte de servirea mesei. Alcoolul şi, mai ales, sărurile minerale, favorizează absorbţia unor elemente benefice, prezente numai în fructul de prună, înainte de începerea dejunului. Din acest motiv, este absolut necesar ca ţuica să fie servită cu 10-15 minute înainte de masă de prânz (care poate conţine elemente ce pot bloca absorbţia unor principii active proprii, regăsite numai în ţuică de prună).

Cantitatea ideală de ţuică (de 22-24°) servită a aperitiv nu trebuie să depăşească 50-60 ml pentru bărbaţi şi 25-35 ml pentru femei. Nu se recomandă servirea de vinuri tari în timpul dejunului şi nici după dejun.

Cina

Înainte de cină, se poate servi un păhărel de ţuică de prună ceva mai tare (30-35), maximum 50 ml pentru bărbaţi şi 40 ml pentru femei, băută încet, înainte cu 20-25 minute înainte de masă. Nu este recomandat a se consuma nici un fel de băuturi distilate după servirea mesei de seară.

 

Sursa:  Internațional