Cu ocazia Sarbatorilor cam toată lumea alege să pună pe masă și un cozonac rumen și frumos, fie făcut în casă, fie cumpărat. Totuși, te-ai întrebat vreodată ce poți face cu feliile ce au rămas? Nu trebuie să le arunci, ci să le transformi în…savarine!
Ingrediente:
Din categoria deserturilor reinterpretate: „Savarine din felii de cozonac”.
– felii de cozonac;
– marmeladă de zmeură/ căpșuni;
– zeamă de compot/ sirop de zahăr;
– frișcă naturală;
– fructe pt ornat.
Mod de preparare:
Din cozonacul rămas, se pot pregăti câteva savarine absolut delicioase. Cozonacul se feliază, se însiropează bine cu zeamă de compot de fructe. Se ung feliile cu puțină marmeladă de zmeură sau de căpșuni, se garnisesc cu frișcă multă și fructe, și se servesc cu mare poftă!
Nimic nu se aruncă, totul se transformă! Să vă fie de folos! 🙂
Pofta buna!