Flori si gradina

Trei solutii naturale si foarte eficiente preparate in casa pe care le puteti folosi pentru a prinde radacini trandafirilor tai preferati

 

 

 

 

Sezonul rece este, probabil, cel mai bun timp pentru a incerca sa faci ca trandafirii tai preferati sa prinda radacini cu ajutorul unor ingrediente care le ai sigur in bucatarie.  Nu arunca trandafiri care-ti plac atat de mult din vaza atunci când ei încep să se ofileasca.

 

Hai să încercăm să-i plantam

Ia un trandafir si un cuțit ascuțit, tăiați partea de sus a trandafirului, astfel încât lungimea lui sa  fie de aproximativ 25 cm. Partea superioară se acopera cu ceară. Elimina toate frunzele de pe tulpină, iar la capatul inferior sectioneaza tulpina in patru. Asa fuctioneaza cel mai bine.

Metoda 1

Imagini pentru посадить розу из букета

Se prepară soluția de drojdie. 100 mg per 1 litru de apă. Se pun butași scufundati pe un sfert in ea, pentru o zi.  Apoi se clătește cu apă caldă butașiul și se așează într-un recipient cu apă, astfel încât să ajungă la jumatatea lui. În procesul de înrădăcinare tot timpul pune doar apa , astfel încât sa fie întotdeauna cam la același nivel.

Metoda 2

Se dizolvă într-un litru de apă o linguriță de miere. Butasii trebuie sa stea cam 12 ore in aceasta solutie. Apoi introduceți butașii într – un recipient cu apă , astfel încât acestia sa stea jumătate in apă.

Metoda 3

În apă se adaugă 10 picături de suc de aloe în stare proaspătă. Aloe nu numai că accelerează apariția rădăcinilor, dar , de asemenea , stimuleaza sistemul imunitar al butasilor. Apa ar trebui să fie până la jumatatea lor. Completați cu apă, astfel încât nivelul apei sa nu scada. După 10 de zile, puteți adăuga 5-7 picături de suc de aloe.

Atunci când trandafirul tău va avea radacini suficient de puternice planteaza-l  într – un spațiu special pregătit intr-un ghiveci cu sol floral. Toate trei metodele sunt eficiente, cu rezultate foarte bune si-ti asigura o planta viguroasa si cu o inflorire abundenta . Spor la treaba !

 

Sursa: LiveInternet