Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Cum sa faci cei mai buni carnati de Craciun! Secretele celor mai bune gospodine au fost dezvaluite

 

 

Cum sa faci cei mai buni carnati de Craciun! Secretele celor mai bune gospodine au fost dezvaluite

 

Secretul consta in ingredientele de calitate, proportiile corecte, matele potrivite si uscarea/afumarea lor corespunzatoare.

Exista multe adaosuri in amestecul de carne de la nucsoara la coriandru si de la ienibahar la ardei iute pisat, insa reteta de baza contine usturoi, cimbru, piper si boia dulce.

Iata cateva secrete ale carnatilor de Craciun:

1. Carnea cea mai buna pentru carnati: pieptul de porc. Poate fi folosita si pulpa din fata, fleica.

2. Alegeti carne proaspata si, daca puteti, de la animale crescute eco, bio, sau mai pe romaneste cu boabe si iarba, nu cu concentrate. Se simte gustul imediat. Carnea de la animale de curte, de la tara, e, de obicei, mai inchisa la culoare, si un pic mai tare.

3. Cea mai potrivita boia pentru carnati este cea spaniola, afumata, care va da chiar si carnatilor proaspeti o aroma naturala de fum.

4. Daca doriti carnati mai aromati, puteti adauga in amestec 4-5 boabe de enibahar zdrobite si o lingura de boabe de coriandru pisate.

5. Incercati sa gasiti mate mai subtiri, daca sunt foarte groase carnati ies si ei grosi.

6. Daca trebuie sa curatati matele folositi coada unei linguri de lemn pe un tocator. Ca sa iasa mirosul de medicamente din matele din comert, dar si mirosul urat din cele de la animale de la tara, puneti-le 30 de minutre in putina apa rece cu sare si cateva boabe de piper.

7. Cand puneti matele pe palnie e mult mai usor daca in varful palniei e un pic de carne.

8. Daca afumati carnatii lasati-i sa se scurga 2-3 zile inainte. Faceti-o cu fum rece – sursa de fum sa se afle la o distanta rezonabila fata de carnati si sa fie obtinut din lemn fara rasini (adica fara lemn de conifere). In afumatoare puteti pune niste crengute de mar sau de cires.

 

 Sursa