Torturi

Tort fără coacere, cu brânză de vaci și fructe! Un deliciu de casă fascinant, ce face concurență oricărui produs din cele mai faimoase cofetării!

 

 

 

 

Vă prezentăm rețeta unui tort de casă deosebit de delicios, pentru pregătirea căruia nici măcar nu veți avea nevoie de un cuptor. Atât de fin și aromat, încât se topește în gură. Pregătit din cele mai simple ingrediente, acest desert uimește prin gust, aromă și imagine. Obțineți un deliciu de casă original, ce poate face concurență oricărui produs din cele mai notorii cofetării.

 

Ingrediente:

-670 g de biscuiți

-170 g de unt

-190 g de frișcă bătută

-800 g brânză de vaci 5%

-8 g de zahăr vanilat

-80 g jeleu de lămâie (sau de alte fructe, după gust )

-15 g de gelatină

-2 pahare de apă

-2 kiwi (pentru decor)

-1 banană (pentru decor)

 

Mod de preparare:

1. Fărâmițați biscuiții folosind un făcăleț. Într-un bol, amestecați biscuiții fărâmițați cu untul moale (la temperatura camerei).

2. Așezați amestecul obținut într-un blat uniform. Folosiți o formă de copt detașabilă. Dați forma la frigider.

3. Într-un cratiță mică, amestecați jeleul de lămâie cu gelatina. Turnați apa și amestecați. Puneți cratița pe foc. Faceți focul mic și amestecând încontinuu, încălziți jeleul până cristalele de gelatină se vor dizolva. Nu fierbeți. Luați cratița de pe foc și lăsați jeleul se să răcească.

4. Treceți brânza de vaci printr-o sită. Amestecați crema de frișcă cu zahărul vanilat. Treptat, în porții mici, adăugați brânza de vaci în frișca bătută. Amestecați cu ajutorul unui mixer.

5. Turnați crema de frișcă cu brânză în forma de copt și uniformizați-o. Stratul de cremă trebuie să fie de aproximativ 2 cm. Întoarceți forma la frigider pentru 30 de minute.

6. Curățați fructul de kiwi și tăiați-l felii. Decojiți banana și tăiați-o rondele. Așezați în formă feliile de kiwi (pe margine) și de banană (în mijloc).

7. Acoperiți fructele cu jeleul de lămâie (la temperatura camerei). Dați tortul la frigider, până jeleul se va prinde.

8. Treceți cu cuțitul pe marginea tortului și îndepărtați forma. Așezați tortul pe un platou.

Notă: La dorință, puteți pregăti frișca bătută în condiții casnice. Amestecați frișca (35%) cu 0.5 pahar de zahăr pudră, până veți obține o cremă omogenă. Puteți folosi orice fructe după gust.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Obiectiv