Desert

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata neagra

 

 

 

 

Ingrediente :

450 g biscuiti populari

300 ml lapte

Crema:

4 galbenusuri

6 lg zahar

4 lg amidon alimentar

420 ml lapte

1 fiola esenta de vanilie

2 lg rom

150 g unt (80%)

150 g ciocolata neagra

Glazura:

100 g ciocolata neagra

2 lg lapte

1 lg unt

1-2 biscuiti sfarimati

 

Mod de preparare :

 Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul, intr-o cratita de inox cu fund dublu. Adaugam amidonul, apoi laptele treptat. Punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana cand se ingroasa. Luam deoparte si adaugam esenta de vanilie, rom-ul, ciocolata rupta bucati, omogenizam, apoi untul moale de la temperatuyra camerei. Acoperim cu folie alimentara si lasam circa 10 minute sa se racoreasca.

Asamblare : 3*5 biscuiti inmuiati in lapte ii asezam pe o tava dreptunghiulara. Crema o impartim in 3 partii . Vom avea 3 straturi de biscuiti cu crema, iar ultimul va fi cu glazura.

Glazura : cele 3 ingrediente le punem intr-o cratita, pe foc mediu, amestecand pentru omogenizare. Lasam 1 min sa se racoreasca, apoi intindem peste biscuiti. Deasupra presaram biscuiti sfarimati.

Dam tortul la frigider pentru minim 2 ore, apoi feliem si servim.

Eu am folosit Milka dessert, deoarece asta am avut in casa. Pentru o culoare mai inchisa la crema , folositi ciocolata neagra (min 55% cacao).

 

Pofta buna !

 

Sursa : miremirc