Ingrediente:
blat3 oua
3 linguri apa
75g zahar
75g faina 2 linguri cacao
1 plic praf de copt
compozitia cu fructe:
1 borcan compot visine
35g amidon
3linguri zahar
crema:
400ml smantana de frisca
60g ciocolata cu lapte
decor:
70g ciocolata
Mod de preparare:
Mixam ouale intregi cu apa,zaharul pina se albeste compozitia apoi adaugam praful de copt amestecat cu faina si cacao.turnam compozitia in forma de tort si dam la cuptor la 185 grade.
Cand a trecut testul cu scobitoarea lasam blatul la racit si ne ocupam de compozita de fructe.
Turnam compotul intr-o cratita si cand incepe sa fiarba amestecam in el amidonul dizolvat cu o lingura de apa si zaharul. Amestecam cateva minute pina cand compozitia se ingroasa. Intre timp s-a racit si blatul asa ca punem inelul in jurul lui si turnam compotul fierbinte si dam la rece pina cand acesta s-a racit complet.
batem smantana de frisca si adaugam la final ciocolata tocata fin apoi turnam peste compot si nivelam.
Decoram dupa imaginatie si dam la rece 3-4 ore. Indepartam inelul de la tort
si putem servi.
Pofta buna!
Sursa: bunatati din bucataria mea