Preparate fara carne

Tochitură savuroasa de post

 

 

 

 

Ingrediente:

1 kilogram de ciuperci,

1 pachet de cuburi de soia,

3-4 cremvuşti de post,

o cutie de pastă de tomate,

3 cepe potrivite,

6 căţei de usturoi,

1 linguriţă de cimbru uscat,

1 linguriţă boia de ardei iute,

300 ml de vin roşu,

un păhărel de ţuică de prune,

sare,

piper,

vin alb ,

tuica ,

ceapa ,

pulei

 

Mod de preparare:

Cuburile de soia se pun la înmuiat în apă caldă cu sare circa 30 minute, se schimbă apoi apa şi se pun la fiert preţ de 15-20 de minute. Într-un ceaun încingeţi o cană de ulei, puneţi ceapa tocată mărunt şi 3 căţei de usturoi tăiaţi rondele. Adăugaţi apoi cremvuştii de post tăiaţi bucăţele şi ciupercile tocate mărunt. Acoperiţi şi lăsaţi 5 minute. Adăugaţi apoi 1,5 litri de apă şi cuburile de soia prefierte. Acoperiţi din nou şi lăsaţi să fiarbă circa 20 de minue, până scade zeama. Adăugaţi boiaua, sarea, piperul şi vinul roşu şi lăsaţi să mai fiarbă descoperit 4-5 minute. Turnaţi apoi pasta de tomate şi ţuica, lăsaţi să mai dea un clocot şi stingeţi focul. Adăugaţi acum cimbrul uscat şi restul de usturoi zdrobit şi amestecaţi bine.

 

Mod de servire:

Se serveşte fierbinte, cu un boţ de mămăligă şi o salată de varză murată alături.

 

Pofta buna !

 

Sursa: Mailat`s Kitchen