Fripturi si Gratare

Tochitura moldoveneasca, cea mai buna!

 

 

 

 

Ingrediente :

  • 1,2 kg de șuncă friptură de porc
  • 300g fără piele afumate
  • 6 catei de usturoi
  • pasta de tomate 3 linguri
  • 40 cl vin alb sec
  • 4 linguri de untură
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • 3 frunze de dafin
  • 1 lingura cimbru
  • sare
  • piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

  • Se taie carnea și cârnați fără piele în cuburi mari.
  • Se curăță și se taie usturoiul.
  • Se topeste untura într-o cratiță grea.
  • Se adaugă carnea de porc.
  • Odată ce carnea este rumenita adăuga cârnați și să se întoarcă din nou la 3 min.
  • Adauga usturoi si pasta de tomate și se fierbe 1 până la 2 min.
  • Se adaugă vin și dafin alb frunze.
  • Se acoperă și se fierbe la foc mediu timp de 50 minute, amestecând din când în când.
  • Se adaugă sare, piper, boia și cimbru.
  • Adăugarea de apă, dacă este necesar.
  • Fierbeti la foc mic un sfert bun de o oră.
  • Acest fel de mancare se serveste cu mamaliga, branza feta si muraturi.

 

Pofta buna !

 

Sursa : legratinbe.canalblog.