Remedii naturiste

Ține-te departe de bolile de ochi cu ajutorul uleiului de cătină! Cum trebuie să-l folosești corect

 

 

În vizorul cercetătorilor din întreaga lume, uleiul de cătină a ocupat mereu un loc aparte, deoarece acesta este unul dintre cele mai bogate uleiuri vegetale în vitamine și minerale, care sunt atât de necesare pentru un organism sănătos.

Uleiul de cătină conține opt tipuri de caroten, la care se adaugă acizi grași (Omega-3, 6, 7 și 9), acid folic, biotină, antioxidanți și alte elemente folositoare.

Datorită conținutului mare de vitamina A, C și E, acest tip de ulei a devenit un remediu natural eficient în tratarea bolilor de ochi, de inimă, de fertilitate, de piele și păr. Acesta te poate proteja de efectul razelor solare și te ajută să-ți întărești sistemul imunitar.

Uleiul de cătină – o bogăție naturală pentru ochii tăi

Acest ulei vegetal te ajută să scapi de bolile de ochi, cum ar fi: oboseală cronică a ochilor, astigmatism, sindromul ochiului uscat, probleme în claritatea vizuală și multe altele.

Datorită conținutului de betacaroten, care este cu mult mai mare decât cea conținută în morcov, este un adevărat elixir care luptă cu bolile de ochi. Uleiul de cătină este folosit atât pe care internă, cât și pe care externă.

Pentru ameliorarea sindromului de ochi uscat aveți nevoie de administrarea a două grame de ulei pe zi.

În lupta cu oboseala ochilor, dar și pentru mărirea clarității sau acuității vizuale se amestecă aproximativ 20 picături de ulei de cătină cu o linguriță sau două de miere de albine. Această compoziție se consumă de trei ori pe zi, înainte de masă timp de 25-90 zile.

Uleiul de cătină te poate ajuta și în asigurarea structurii normale a pleoapelor tale, efectuând o combinație dintre câteva picături ulei de ricin și câteva de ulei de cătină și aplicând amestecul în zona pleoapelor. Ungeți și masați ușor această zonă de patru ori pe zi până veți simți o îmbunătățire.

Nu ezita să utilizezi în fiecare zi acest ulei pentru sănătatea ochilor tăi și nu uita că acest ulei vegetal îți poate aduce beneficii, deasemenea, unghiilor, părului și pielii tale!

 

Sursa: secretelesanatatii