Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Terina din salata de boeuf

 

 

 

 

Ingrediente:

2 morcovi mari
100 g mazare
200 g sunca presata
6-7 oua
100 g maioneza facuta in casa
200 ml smantana grasa
100 ml supa de pui
10 g gelatina
1 lingura mustar
zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit.

Taiem cuburi morcovii si sunca

Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana , sare, piper, mustar si zeama de lamaie. se inmoaie in supa , apoi se incalzeste conform instructiunilor de pe plic.

Amestecam continutul bolului cu gelatina topita , zarzavatul si sunca.Asezonam daca mai este cazul.

O forma de chec ondulata o tapetam cu folie alimentara, punem in ea 1/2 din compozitia salatei, asezam ouale racite si curatate , apoi acoperim cu restul compozitiei.

Marginile foliei le punem peste terina formata, apoi o lasam la frigider peste noapte .

A doua zi taiem felii terina, cu un cutit bine ascutit.

Cred ca veti fi si voi incantate de noul aspect al…salatei de boeuf.

Pofta mare sa aveti !

 

Sursa:  In Bucatarie La Sidy