Checuri

Tartă delicioasă cu umplutură de fructe de pădure, nu este dificil de preparat… Fiecare îmbucătură se topește în gură

 

 

Tartă delicioasă cu umplutură de fructe de pădure, nu este dificil de preparat… Fiecare îmbucătură se topește în gură

 

Ingrediente:

ouă – 5 buc.
zahăr – 150 g
făină – 250 g
praf de copt – 1 linguriță.

umplutură:

fructe de pădure – 600 g
zahăr – 6 linguri (sau după gust)
amidon de cartofi – 2 linguri.

Mod de preparare:

Nu decongelez coacăzele în prealabil. Măsurați 600g, puneți-le într-o cratiță, adăugați 6 linguri de zahăr sau, după gust, 2 linguri de amidon, eu am folosit amidon de cartofi.

Amestecați, puneți la foc mic. Aveți nevoie ca fructele de pădure să înceapă să se topească și să-și elibereze sucul.

Gătiți până se îngroașă. Luați de pe foc, lăsați să se răcească.

Hai să facem aluatul. Spargem 5 ouă, adăugăm 150 de grame de zahăr, un praf de sare, batem până devine pufos, nu ar trebui să curgă, ci să alunece de pe tel, mie mi se pare mai convenabil să fac asta într-un mixer, dar îl puteți bate în orice mod convenabil.

Turnați 50 ml de lapte și 120 ml de ulei, amestecând constant. Măsurați 250 g de făină, adăugați 1 linguriță de praf de copt, amestecați, adăugați în aluat în 2-3 tranșe, amestecând ușor. Aluatul trebuie să fie aerat.

Tapetați tava cu hârtie de copt, ungeți cu ulei, dimensiunea tăvii mele este de 32cm x 25cm.

Turnați jumătate din aluat, introduceți-l într-un cuptor preîncălzit, coaceți timp de 15 minute la 180 de grade.

În acest timp, prăjitura se va întări și se va rumeni puțin. Așezați umplutura răcită pe pandișpanul fierbinte și nivelați-l.

Plăcintă cu umplutură de fructe de pădure. Tăiată ca o prăjitură

Toarnă deasupra aluatul rămas, pune-l înapoi în cuptor și coace-l încă 30 de minute la 180 de grade.

Plăcintă cu umplutură de fructe de pădure. Tăiată ca o prăjitură

Îl scoatem, îl lăsăm să se răcească și puteți bea ceai. Prăjitura iese foarte gustoasă.

Puteți lua orice umplutură de fructe de pădure, după gust.

 

Poftă bună!

 

Sursa: https://babusyni-retsepty.com.ua/pyrih-z-yahidnoyu-nachynkoyu-u-rozrizi-yak-tistechko/