
Ingrediente:
Aluat:
- făină – 400 g
 - unt – 200 g
 - smântână 25% – 200 g
 
Umplere:
- mere – 400 g
 - zahăr – 1 lingură.
 - unt – 20 g
 
Mod de preparare:
Aluat:
Cern făina, adaug untul și o frec cu mâinile până o fac firimituri. Adaug smântâna și frământ aluatul cu mâinile.
Înfășor aluatul în folie alimentară și îl pun la frigider pentru 30 de minute.

Umplere:
Am tăiat merele curățate de coajă în cuburi mici. Le-am pus într-o tigaie, am adăugat zahărul și untul.
Le-am pus la foc mediu și le-am prăjit, amestecând constant, timp de 10 minute.
Transfer aluatul pe masă, îl împart în jumătate, îl întind într-un strat pătrat și acum îl tai în pătrate mai mici, întind umplutura pe el.
Îndoi toate cele patru margini ale pătratului spre centru.

Am pus fursecurile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Le-am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-30 de minute.
Apoi, dacă doresc, le decorez cu zahăr pudră, delicioase!















							
							
							
Pofta buna!