O reteta simpla si aromata, numai buna de incercat in sezonul estival este sufleul cu lamaie.
Ingrediente:
2 lamai frumoase,
100 grame zahar,
4 dl lapte,
50 grame faina,
4 galbenusuri,
6 albusuri,
unt pentru uns forma.
Mod de preparare:
Se spala lamaile si se sterg. Se iau 100 grame zahar bucati si se freaca pe rand bucatile de zahar de coaja lamailor.
Se amesteca incet laptele rece cu faina, se pune pe foc si cand Incepe sa fiarba se pune zaharul parfumat cu lamaie.
Se da de o parte si se lasa sa se mai racoresca. Se adauga zeama de la o lamaie.
Se pune pe foc, amestecand mereu, iar cand incepe sa fiarba, se da de o parte si se adauga untul.
Dupa ce a mai pierdut din caldura, se pun galbenusurile, pe rand, si la urma albusurile batute spuma, amestecand usor.
Se toarna compozitia intr-o forma rezistenta la foc, unsa cu unt, se netezeste cu lama cutitului si se cresteaza deasupra.
Se da la cuptor la foc potrivit.
Dupa o jumatate de ora, cand sufleul a crescut, se presara deasupra putin zahar pisat.
Mod de servire:
Se mai lasa 10 minute pana se topeste zaharul si se serveste imediat.
Pofta buna!
Sursa : Aflacum.ro