Bauturi

Sucul de castraveți și mere: crește imunitatea, reduce colesterolul și este bun pentru intestin

 

 

Sucul de castraveți și mere: crește imunitatea, reduce colesterolul și este bun pentru intestin

 

Vă propun o rețetă de suc verde din castraveți și mere. Această rețetă combină perfect dulceața mărului și proprietățile tonice ale castraveților. Băutura vă ajută să vă potoliți setea și să vă energizați pentru întreaga zi!

Merele se iau cel mai bine verde – sunt mai suculente.

Ingrediente:

Mere – 2-3 bucăți

Castravete – 2-3 bucăți

Spălați merele și castraveții, tăiați cozile, miezul și tăiați-le în felii de dimensiuni medii.

Măcinați ingredientele într-un storcător.

Puneți bucăți de gheață în pahare înainte de servire, apoi acoperiți cu suc. Sucul de castravete și mere este gata!

Beneficiile și daunele sucului proaspăt de castravete.

Castravetele nu este doar o legumă din grădină și un ingredient popular în salate și murături, ci un medic natural eficient.

Sucul său este extrem de util pentru organism, este capabil să zdrobească multe boli, să dea frumuseții feței și să salveze o persoană de kilogramele în plus.

Sucul de castravete are un vast potențial medicinal.

Beneficiile și daunele băuturii merg una lângă alta, deci ar trebui luată în anumite limite.

Sucul de castraveți nu este doar un produs ecologic, ci așa-numita „apă vie”, care are un puternic efect de vindecare asupra organismului.

Apa de castravete, datorită structurii sale, îmbunătățește funcționarea organelor și sistemelor interne, curăță corpul de substanțe toxice, dizolvă calculii în vezica biliară și rinichi.

Sucul de castravete a fost folosit împotriva a zeci de boli. El este capabil să prevină apariția și dezvoltarea multor afecțiuni, pentru a accelera recuperarea.

Nectarul ajută la afecțiunile rinichilor, vaselor de sânge și ale inimii, îmbunătățește echilibrul acido-bazic și susține în mod cuprinzător organismul, atât în ​​timpul bolii, cât și după.

Băutura elimină eficient edemul, ceea ce îl face un remediu indispensabil în timpul sarcinii.

De asemenea, este benefic pentru tiroidă, sistemele nervoase și cardiovasculare, tractul gastro-intestinal și ficatul.

Proprietăți antimicrobiene, diuretice și antibacteriene ridicate ale sucului.

Alte funcții medicinale ale apei de castravete includ:

  • menținerea ficatului în timpul icterului;
  • curățarea organismului de toxine și toxine;
  • activarea metabolismului;
  • îmbunătățirea muncii tractului gastro-intestinal;
  • excreția flegmei și mucusului pentru răceli și inflamații ale căilor respiratorii superioare;
  • îndepărtarea sindroamelor dureroase în reumatism;
  • arderea grăsimii corporale;
  • vindecarea răcelilor;
  • vindecarea rănilor, tăieturilor și ulcerelor;
  • albirea pielii, încetinirea procesului de îmbătrânire;
  • întărind structura părului și a unghiilor.

Beneficiile sucului de castraveți pentru față

Sucul de castraveți s-a dovedit și în cosmetologie.

Se adaugă la diverse produse de îngrijire a pielii sau se freacă pur și simplu pe față cu tampoane de bumbac înmuiate în castraveți proaspeți.

Astfel de proceduri albesc pielea, îmbunătățesc tenul, elimină pistruii, petele de vârstă și cearcănele de sub ochi.

Acidul tartronic, care face parte din nectar, nu permite organismului să depoziteze grăsime în rezervă, ceea ce este foarte valoros pentru persoanele care slăbesc.

În plus față de orice, sucul de castraveți normalizează echilibrul apei și funcția inimii, stabilizează tensiunea arterială, readucându-l la normal.

Consumul de suc proaspăt de castravete pe stomacul gol îmbunătățește funcția intestinului, elimină constipația.

O astfel de băutură este utilă în special femeilor aflate în poziție: „apa vie” asigură organismului substanțe valoroase și normalizează funcțiile tractului gastro-intestinal.

Contraindicații privind sucul de castraveți

Ca orice produs natural, sucul de castraveți, dacă este utilizat incorect, poate dăuna organismului.

Dar diferă de alte medicamente prin faptul că efectele secundare sunt minime.

Și chestia este că castravetele nu conține agenți cancerigeni, acizi grași saturați și alte substanțe nocive. Conținutul său de carbohidrați este minim.

Singurul pericol: dacă băutura este consumată excesiv, echilibrul apei al corpului poate fi perturbat.

Pentru a preveni acest lucru, trebuie să respectați norma – nu mai mult de 1 litru de suc pe zi. Și o rată unică nu trebuie să depășească 100 g.

În plus, sucul de castraveți este contraindicat:

  • cu exacerbarea bolilor tractului gastro-intestinal;
  • cu gastrită, colită și boli de ulcer peptic;
  • cu inflamația tractului urinar.
Atenţie! Înainte de a lua suc de castraveți, asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră.

Cum se face suc de castravete

Suc de castravete acasă

Selectați fructe proaspete, coapte, pentru a face fructe proaspete.

Nu scoateți coaja de castraveți, deoarece în ele se concentrează cea mai mare cantitate de microelemente utile.

Puteți obține suc folosind un storcător sau râzând legumele pe o răzătoare fină și strângând  printr-un filtru de tifon.

Atenţie! Sucul de castravete proaspăt nu trebuie refrigerat. Ar trebui să fie băut în decurs de jumătate de oră de la preparare. Cu cât băutura este mai mult depozitată, cu atât va deveni mai puțin utilă.

Rețete de vindecare a sucului de castraveți

Cum se bea suc de castravete

  • Cu arsuri la stomac, greutate în stomac și apetit afectat. Pentru a reduce aciditatea sucului digestiv și a îmbunătăți motilitatea intestinală, beți alternativ sucuri de castraveți, sfeclă roșie și morcov – 30 g de trei ori pe zi înainte de a mânca.
  • Pentru afecțiuni hepatice și icter. Beți 0,5 căni de apă de castraveți de două ori pe zi cu 60 de minute înainte de mese.
  • Pentru oboseala cronică, iritabilitatea crescută și stresul, sucul de castraveți este un remediu de neînlocuit. Pentru a normaliza sănătatea mintală, luați până la 3 căni de suc proaspăt pe zi.
  • Cu inflamație a căilor respiratorii superioare și tuse severă. Se amestecă un pahar de suc cu 3 lingurițe de miere și se ia un amestec vindecător de 2 linguri. linguri de trei ori pe zi înainte de a se așeza la masă.
  • Cu boli ale sistemului cardiovascular. Se amestecă proporții egale de suc de castraveți și salată verde și se consumă un pahar în fiecare dimineață.
  • Pentru constipație. Luați 100 g de nectar de castraveți în fiecare dimineață pe stomacul gol. Acest remediu este util mai ales femeilor însărcinate. Pentru constipație severă, creșteți porția la 150 g și adăugați o lingură de miere în suc.

Sucul de castravete este un remediu cu adevărat universal pentru multe boli și probleme. Cu o utilizare adecvată și respectarea dozelor, aceasta va aduce beneficii doar organismului.

 

Sursa