Sfaturi utile

Știați că ceapa poate face aceste lucruri miraculoase? Iată câteva moduri unice și interesante de a folosi o ceapă!

 

 

Știați că ceapa poate face aceste lucruri miraculoase? Iată câteva moduri unice și interesante de a folosi o ceapă!

 

Ceapa. Indiferent dacă o iubești sau o urăști, nu poți nega beneficiile uimitoare pe care le oferă sănătății! Ceapa a fost folosită de secole ca un remediu natural de vindecare a diferitelor probleme de sănătate.  Este binecunoscută pentru proprietățile sale de a reduce inflamația, de a vindeca rănile, de a ameliora durerea și de a preveni infecțiile. Vitamina C și substanțele fitochimice din ceapă oferă sistemului imunitar un impuls natural pentru a vă menține sănătos, iar proprietățile puternice antifungice, anti-coagulare și antiinflamatoare ale cepei fac din aceasta un vindecător natural excelent.

Deși există o mulțime de rețete delicioase care îți permit să adaugi ceapa la mesele tale, s-ar putea să fii surprins să afli că ceapa este utilă pentru mult mai mult decât consum!

Iată câteva moduri unice și interesante de a folosi o ceapă!

 

1. Eliminați congestia toracică

Dacă te simți înfundat, răcit și cauți un remediu natural, zdrobește o ceapă  și amestec-o cu puțin ulei de cocos, apoi unge-ți pieptul cu pasta. Acoperiți zona pipetului cu acest amestec și lăsați-l să acționeze până când căile respiratorii se deschid!

2. Alină durerea de urechi

În cazul durerilor de ureche sau a unei infecții a urechii, tăiați o ceapă și puneți-o într-un ciorap subțire. Puneți șoseta cu ceapă tăiată peste urechea cu probleme și țineți-o pe loc pentru a acționa. Îndepărtați-o când durerea dispare!

3. Vindecă tăieturile

Coaja unei cepe poate ajuta la oprirea sângerărilor ușoare până la moderate. De asemenea, va acționa ca un antiseptic pentru rană respectivă, apărând-o de bacterii și de o posibilă infecție.

4. Calmează tusea

În cazul în care ai o tuse persistentă, curățați o ceapă mare și tocați-o mărunt. Adăugați 1 lingură de zahăr brun, apoi acoperiți ceapa timp de 1 oră. Luați o porție mică din amestecul de zahăr/ceapă de două ori pe zi pentru a vă ajuta să scăpați de tuse în cel mai scurt timp.

5. Reduceți febra

Se ia o ceapă și se taie în felii subțiri. Masați partea de jos a picioarelor cu ulei de cocos și puneți o felie subțire pe mijlocul tălpii fiecărui picior. Înfășurați-vă picioarele cu folie alimentară și purtați șosete peste noapte pentru a permite cepei să ajute organismul să elimine toxinele!

6. Calmează senzația de greață

Stoarceți sucul de la o ceapă albă sau roșie, apoi preparați o ceașcă de ceai de mentă. Beți 2 lingurițe de suc de ceapă, așteptați 5 minute, apoi beți 2 lingurițe de ceai de mentă. Așteptați încă 5 minute pentru a vedea dacă greața dispare. Dacă senzația de greață încă persistă, repetă.

7. Îndepărtați așchiile intrate în piele

Dacă aveți o așchie care pur și simplu nu vrea să iasă, încercați să folosiți o ceapă! Puneți o felie de ceapă pe așchie și folosiți bandă adezivă sau un plasture pentru a o ține pe loc. Lăsați-o să acționeze timp de aproximativ o oră, apoi îndepărtați plasturele și verificați. Ceapa ar trebui să ajute așchia să înceapă să-și iasă!

8. Curățați grătarul

Tăiați o ceapă în jumătate și porniți grătarul. Folosește o ustensilă pentru a putea trece ceapa peste grătar pentru a îl curăța și dezinfecta!

9. Lustruiți-vă metalul

Tăiați o ceapă, apoi zdrobiți-o. Combinați ceapa zdrobită cu apă și tamponați o cârpă în amestec. Frecați suprafața metalică cu cârpa până la curățare!

10. Păstrează avocado proaspăt

Preveniți avocado să se coacă prea devreme, păstrându-l într-un recipient ermetic cu ceapă roșie. Puneți jumătate de ceapă în recipient, apoi adăugați avocado. Acest truc va împiedica avocado să se strice înainte de a avea ocazia să îl folosești!

Ceapa - Beneficii și Proprietăți. Cele Mai Gustoase Rețete Cu Ceapă | Libertatea