Remedii naturiste

Sirop de ceapă cu miere. Cum se prepară cel mai bun remediu pentru tratarea tusei, răcelii și a infecțiilor

 

 

Sirop de ceapă cu miere. Cum se prepară cel mai bun remediu pentru tratarea tusei, răcelii și a infecțiilor

 

Ceapa a fost folosită ca plantă medicinală încă din secolul I d.Hr. Se știe că are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și fungicide, motiv pentru care face minuni în tratarea răcelilor, dar nu numai.


Beneficiile cepei

Ceapa este o sursă excelentă de vitamina C, A, B6, B2, zinc, fosfor, calciu, acid folic, folat, fier și potasiu. Bogată în mangan, care ajută la protejarea organismului împotriva gripei și a răcelii. Cunoscut că luptă împotriva bacteriilor, întărește sistemul imunitar, calmează inflamația, vindecă infecțiile și chiar crește apetitul. Mai jos este o listă completă a altor beneficii pe care ceapa le are pentru sănătate.

 

Alte beneficii ale cepei:

  • Reduce riscul de atac de cord; întărește inima
  • Scade tensiunea arterială
  • Scade nivelul zahărului din sânge
  • Previne și elimină cheaguri de sânge
  • Reduce stresul și depresia
  • Ameliorează simptomele menopauzei
  • Vindecă tulburările urechii
  • Previne procesul de îmbătrânire a organismului
  • Îmbunătățește sănătatea respiratorie
  • Stimulează pofta de mâncare și previne anemia
  • Tratează reumatismului
  • Tratament pentru pietre la rinichi
  • Îmbunătățește somnul
  • Previne inflamația și alte alergii
  • Susține sănătatea tiroidei
  • Ajută la tratarea mușcăturilor de insecte și la vindecarea rănilor
  • Excelent pentru sănătatea oaselor
  • Excelent pentru sănătatea creierului
  • Îmbunătățește vederea
  • Te ajută să ai o digestie sănătoasă
  • Beneficii pentru piele, unghii, păr
  • Îmbunătățește imunitatea

 

Alte beneficii ale cepei – Bazate pe cercetare:

Ceapa este o legumă unică, deoarece poate fi singura substanță naturală care previne formarea cheagurilor de sânge în vene și chiar le dizolvă!
Studii recente au identificat un compus specific găsit în ceapă care are un efect similar cu insulina, care este folosită pentru a ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge.

Ceapa conține „tiosulfinați” care acționează ca diluanți naturali ai sângelui și au demonstrat un risc redus de infarct miocardic și accident vascular cerebral.
După digestie, este produsă o substanță chimică numită „Alicină”, care are proprietăți care luptă împotriva cancerului și a diabetului.

Studiile japoneze au arătat că femeile care au consumat multă ceapă au prezentat cele mai scăzute niveluri de colesterol rău.
Confirmat de oamenii de știință și cercetători că „quercetina”, un compus găsit în ceapă, poate preveni dezvoltarea cancerului pancreatic.

Un studiu efectuat asupra aportului zilnic de 1 ceapă a ajutat la stoparea dezvoltării tumorilor canceroase în principal în cancerele la gură, stomac, prostată, esofag, sân și uter.
Informație importantă: multe dintre flavonoidele din ceapă se află la începutul (primele straturi) ale bulbului, de aceea încercați să nu curățați prea mult ceapa!

Siropul de ceapă a fost folosit de mulți ani, și ajută la ameliorarea tusei și a simptomelor asociate cu răceala și gripa.

Rețeta de sirop de ceapă

Ingrediente

2 cepe galbene de mărime medie
Miere sau zahăr brun ( proporție 2 linguri miere sau zahăr: 1 ceapă mică)
1 lămâie
ghimbir ras (opțional)
1 borcan de sticlă cu capac – dimensiune mare

Pasul 1

Curățați și tăiați ceapa în cuburi. Puneți cuburile în borcan.

Pasul 2

Adăugați mierea sau zahărul deasupra.

Pasul 3

Stoarceți sucul de lămâie și adăugați-l în borcan.

Pasul 4

Închideți borcanul cu capacul și agitați. Așezați borcanul într-o zonă întunecată și caldă timp de 5-8 ore. După aproximativ 3 ore vei observa că sucul de ceapă încep să se acumuleze pe fund (mierea sau zahărul ajută la eliberarea sucului din ceapă). Acesta este siropul pe care îl puteți strecura ulterior.

Cum se consumă: Luați 1 lingură de 2-4 ori pe zi.

A se păstra la frigider atunci când nu este utilizat, iar siropul poate fi păstrat până la 3 zile.

Gust: Din cauza mierii (opțiune mai sănătoasă) și a lămâii, ceapa este mai puțin intensă. În general, are gust de ceapă dulce. Am constatat că ziua 2 – siropul s-a intensificat și a devenit mai tare. Am văzut o diferență în simptomele mele a doua zi, deoarece aproape au dispărut.

Important: Nu va apărea o supradoză, dacă ați luat din greșeală mai mult.

De ce naturalul poate fi cea mai bună opțiune 

Multe remedii se află în natură. În general, naturalul este mai bun pentru organism, sigur că poate fi nevoie de un tratament mai lung- dar pe termen lung, are sens. Organismul se luptă cu boala mai mult timp și în mod natural, ceea ce în realitate construiește imunitatea la boală (amintindu-i organismului), prin urmare anticorpii rămân mai mult timp în organism.

Totul depinde de ce boală și de cât de avansate sunt simptomele, de aceea, uneori, este mai bine să folosiți medicamente făcute în laborator, dar când  este vorba despre o răceală banală, de ce să nu ajungeți la ceva natural.