Checuri

Sfaturi și secrete pentru un deliciu – Chec cu iaurt și griș

 

 

 

 

Ingrediente:

400 ml suc proaspat de portocale
240 g iaurt grecesc
400 g zahar
2 lingurite coaja de portocale rasa
4 oua separate
17 g faina
¾ lingurita bicarbonat de sodiu
230 g unt moale

 

Mod de preparare:

Jumatate din zahar se amesteca cu sucul de portocale, iar apoi se pune la fiert la foc mediu.

Cand incepe sa dea in clocot se da flacara la minim si se mai lasa in jur de 5 minute.

Intre timp, se incinge cuptorul la 170 grade si se unge cu unt o tava de cozonac. Zaharul ramas se bate cu un mixer electric cu untul si coaja de portocale.

Se incorporeaza galbenusurile de ou pe rand. Incorporam grisul, faina si bicarbonatul de sodiu. Adaugam si iaurtul si amestecam pana la omogenizare.

Cu mixerul de bat albusurile spuma si apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri. Asezam aluatul in tava si bagam la copt timp de 50 de minute.

Cu o frigaruie de lemn, intepam checul pe alocuri. Turnam siropul peste chec si lasam sa se raceasca complet.

 

Pofta buna!

 

Sursa: PentruEa Mosca (foto)