Sfaturi utile

Semnale pe care organismul ni le trimite atunci când are nevoie de ajutor

 

 

Semnale pe care organismul ni le trimite atunci când are nevoie de ajutor

 

Corpul uman este un mecanism perfect în care sute de procese interne au loc simultan, așa că atunci când unul dintre aceste procese eșuează, trebuie să fim atenți pentru a descoperi ce încearcă corpul nostru să comunice cu noi.

De multe ori ignorăm aceste semne, ceea ce ne face să nu depistăm problema la timp, așa că este foarte important să știm să recunoaștem aceste semne și să prevenim orice tip de problemă în sănătatea noastră și a organismului nostru.

Mai jos poți citi câteva dintre semnalele corpului tău pe care nu ar trebui să le ignori:

1. Dormi puțin, ești iritabil sau ai crampe la picioare:

Aceste semne indică faptul că aveți deficit de magneziu și potasiu în organism. Unele alimente bogate în magneziu sunt nucile sau migdalele. Pe de altă parte, pentru a crește cantitatea de potasiu din organism, trebuie să consumi în mod regulat legume precum spanacul și salata verde.

2. Pofta de mâncare sărată:

Este un semn de inflamație sau infecție în corpul dumneavoastră, în special în sistemul urogenital.

3. Piele uscată:

Îți spune că organismul tău are puțină vitamina E, așa că ar trebui să crești consumul de legume, ulei, pește și nuci.

4. Pofta de dulciuri:

Dacă dorința de dulciuri a crescut considerabil, poate fi din cauză că sunteți foarte obosit sau suferiți de căderi nervoase, prin urmare corpul dumneavoastră are nevoie de glucoză pentru a furniza acea energie. Pentru a preveni problemele intestinale ar trebui să consumi miere sau ciocolată neagră.

5. Pofta de carne crudă:

Este un semn de probleme hepatice sau gastrită. Carnea crudă ajută la reducerea crampelor în sistemul dumneavoastră intestinal și îl îmbunătățește.

6. Pielea uscată de pe coate:

Este un semn clar al deficitului de vitamina A și C. Ar trebui să mănânci mai multe legume și fructe, în special portocale, morcovi și dovleac.

7. Sângerarea gingiilor:

Indică faptul că ai puțină vitamina C în organism și ar trebui să bei mai mult ceai, să mănânci mai multe fructe, usturoi, legume.

8. Pofta de fructe de mare sau pește:

Corpul tău încearcă să-ți spună că ai deficit de iod.

9. Păr și unghii fragile:

În acest caz, corpul dumneavoastră are nevoie de calciu și vitamina B, așa că ar trebui să includeți mai mult lapte, leguminoase și cartofi în alimentație.

10. Pofta de alimente acide:

Este un semn că organismul tău are nevoie de ajutor să stimuleze vezica biliară și ficatul. Pentru a face acest lucru, consumați mai multe afine și lămâi.