Checuri

Secretul celui mai grozav chec sta in modul de adaugare al zaharului! Bine de stiut!

 

 

 

 Ingrediente:

ZAHAR- 1 CANA SI JUMATATE
FAINA- 1 CANA SI JUMATATE
ULEI- 7 LINGURI
APA- 7 LINGURI
OUA- 7 BUCATI
CACAO- 1-2 LINGURI
1 PACHETEL PRAF DE COPT
1 PACHETEL ZAHAR VANILAT

 

Mod de preparare:

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma bine (sa stea bat)
zaharul se pune pe foc cu apa si lasa la fiert (foc mic) pina se dizolva si se face sirop.Peste albusul spuma se pune siropul de zahar(asa fiebinte) si se mai bate un pic .
Peste compozitie se pune praful de copt ,zaharul vanilat ,se bate un pic ,apoi se pun cele 7 galbenusuri si se amesteca iar ,uleiul si iar amestecam iar la final faina amestecind sa nu aiba cocoloase.
Se unge o forma cu grasime(eu pun margarina) se pune compozitia, din care oprim un pic si o amestecam cu cacao adaugind peste. „(ZULI)

 

P.S. VROIAM SA-L FAC SI EU TOT CU CACAO NUMAI CA IN MOMENTUL CIND PUNEAM IN TAVA AM INCEPUT SA VORBESC CU SOTUL SI AM SCAPAT TOT ALUATUL . ASA CA DATA VIITOARE AM SA-FAC ASA.TOATE INGREDIENTELE LA TEMPERATURA CAMEREI NU DIN FRIGIDER.

EU AM PUS UN PRAF DE SARE IN ALBUS INAINTE DE A INCEPE SA-L BAT CA SA IASA CUM TREBUIE ( „BAT”).  AM APRINS CUPTORUL CU 5 MIN INAINTE CA SA-L BAG LA 160 PENTRU 45 MINUTI CCA.ARAGAZUL NU SE DESCHIDE PINA NU VEZI CA SCHIMBA CULOAREA SI TREBUIE SA-L INCERCI CU O SCOBITOARE.DACA SCOBITOAREA IESE FARA NICI UN PIC DE ALUAT E GATA SI-L MAI LASI DOAR PINA FACE CULOAREA TA PREFERATA.

 

Sursa: Colectionarul