Remedii naturiste

Scapă de ciocurile la călcâie pentru totdeauna – Folosește această metodă naturală

 

 

 

 

Pintenii calcaneeni sau ciocul de calcaie reprezinta o excrescenta osoasa provocata de calcifierea tendonului calcaiului. Aceasta afectiune este de obicei insotita de dureri si inflamatie. Sunt cateva cauze care provoaca aparitia acestei afectiuni:

Pintenii calcaneeni pot sa fie tratati cu usurinta, iar mai jos va este prezentat un remediu simplu pentru tratarea acestei afectiuni.

 

Aveti nevoie de:


– 2 lingurite de otet de mere
– 50 de ml de ulei de cocos
– 1 lingurita de bicarbonat de sodiu

Pielea calcaiului se inmoaie cu ajutorul uleiului de cocos, durerea fiind redusa. Depozitele de calcar sunt eliminate de bicarbonatul de sodiu si de otetul de mere.

Otetul de mere este un eficient agent antibacterian cu un continut ridicat in minerale si oligoelemente vitale pentru un organism sanatos – potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu si fluor. Un amestec care contine numai 5% otet de mere elimina pana la 99% dintre bacterii, 82% dintre mucegaiuri si 80% dintre virusuri.

Uleiul de cocos este unicul dintre uleiurile vegetale care are o concentraţie ridicată de acizi graşi saturaţi care pot provoca o mulţime de reacţii pozitive, benefice pentru sănătate. Proprietăţile sale se datorează în special acestor acizi graşi: acizilor lauric, capric şi caprilic.

Ei se asimilează rapid în organism şi se transformă în energie, motiv pentru care uleiul de cocos este recomandat persoanelor care vor să slăbească şi celor care fac sport. Acidul lauric se regăseşte şi în laptele matern şi ne protejează împotriva virusurilor şi bacteriilor.

Ce se face in continuare:

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare. Se aplica pasta obtinuta pe zona afectata seara, masand usor pentru o mai usoara intrare in piele. Apoi se iau niste soseste groase in picioare.

Acest remediu se foloseste pana cand afectiunea dispare cu totul. Se va observa dupa prima zi ca durerile s-au redus si mai usor se poate calca. In functie de particularitatile fiecarui organism si de gravitatea afectiunii, acest tratament poate sa dureze o saptamana sau mai mult. Tratamentul trebuie dus pana bun sfarsit!

 

 Sursă