Salată multicoloră cu șuncă, ouă și cașcaval, pentru bucuria inteagii familii – gustoasă, de senzatie
Ingrediente:
200 g cașcaval
350 g șuncă
5 ouă fierte tari
1-2 castraveți
maioneză
sare, piper
roșii cherry pentru decor
pătrunjel
Mod de preparare:
Ouăle fierte se curăță de coajă și se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Se rade și cașcavalul, folosind aceeași răzătoare.
Șunca se taie mărunt. Tăiem castraveții în fâșii scurte.
Toate ingredientele se așază într-un bol încăpător.
Se adaugă smântâna, sare și piper, apoi maioneza.
Se omogenizează bine, după care se lasă la rece cca 2 ore, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
Se poate servi ca atare, sau se decorează după plac pentru a aranja salata. La final, decorăm cu un strat de maioneză, catva rosii și gălbenușuri pisate, dacă v-au mai rămas.
Decorul meu este simplu, dar de efect, cu roșii cherry și galbenus de ou, dar se pot folosi si măsline negre.