Salate

Salata multicolora cu orez si ton

 

 

 

 

Ingrediente

(pentru 6 persoane):

150g orez Basmati (cu bob lung), fiert
4 oua fierte, tari
4 rosii
jumatate de castravete mare
cate o jumatate de ardei verde, galben si rosu
1 cutie (250g) de boabe de porumb
150g masline negre, fara samburi
1 cutie mare (250g) de ton in apa
jumatate de mar

Vinegreta:

1 lingura de mustar Dijon
3 linguri de otet de vin sau Xeres
3 linguri de ulei de masline
8 frunze de busuioc, taiate marunt
1 – 2 linguri de apa (optional)

 

Mod de preparare:

Legumele se curata, se spala si se taie in cubulete. Ouale se curata si se taie in sferturi apoi fiecare sfert in jumatate. Tonul se scurge de apa si se sfarama cu furculita. Marul se curata si se taie si el bucatele. Porumbul se scurge de apa. Legumele se amesteca cu tonul, cu orezul, cu porumbul, maslinele, marul si ouale. Se pune bolul la frigider.

Vinegreta se prepara amestecand mustarul cu otetul, uleiul si frunzele de busuioc taiate marunt, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Inainte de servire puneti salata intr-un bol si turnati vinegreta.

 

Pofta buna!

 

Sursa: bucatariameavirtuala