Salate

Salata ” Mimoza „

 

 

13521873_570778149759954_5495433222036332796_n

 

 

Ingrediente:

4 cartofi mijlocii fierți în coajă,

4 morcovi mijlocii,

două sfecle de mărime medie,

două cepe verzi,

două conserve de pește -scrumbie,

hering,

două oua fierte de consistență tare,

200 g maioneză, un pachet gelatină,

200 ml apă, sare și piper.

 

Mod de preparare:

Morcovii și sfecla se fierb separat. Legumele se taie cuburi iar ouăle fierte se dau pe răzătoare. Peștele se scurge și se amestecă bine cu ceapa tocată, astfel încât să se obțină o pastă. Într-o cratiță mică se pune apă și se adaugă gelatina. Se amestecă până se dizolvă, apoi apa se încălzește până la primul clocot. Cratița se ia de pe foc, iar gelatina se lasă să se răcească. După răcire, gelatina se amestecă bine cu maioneza, până la omogenizare. Fiecare tip de legume se amestecă apoi separat cu maioneză, se condimentează cu sare și piper și se așază, în straturi, într-un vas transparent. Se mai lasă puțină maioneză pentru ornat.

Primul strat va fi de cartofi, urmează morcovii, peștele frecat cu ceapă, sfecla, iar la final albușurile și gălbenușurile rase pe răzătoare. Salata se acoperă apoi cu maioneză și se dă pentru câteva ore la rece.

In privinta aranjarii salatei, aveti la dispozitie mai multe variante, in functie de cat timp vreti sa alocati operatiunii si de destinatie (masa in familie ori cu musafiri). Indiferent de varianta aleasa, tineti cont insa ca salata este mult mai buna dupa ce sta la frigider cateva ore, timp in care straturile se aseaza si aromele se contopesc.

 

Pofta buna !

 

Sursa:Femina