Aperitive si Gustari

O reteta simpla de preparare a rosiilor cu ceapa si usturoi, pentru iarna. Foarte sățioasă, suculentă și proaspătă în același timp!

 

 

O reteta simpla de preparare a rosiilor cu ceapa si usturoi, pentru iarna. Foarte sățioasă, suculentă și proaspătă în același timp!

 

O reteta simpla de preparare a rosiilor cu ceapa si usturoi pentru iarna. Totul se face foarte repede, luați produsele după gustul dvs. dacă nu vă place picantenia sau picantul.

 

Ingrediente:

  • roșii;
  • ceapă și usturoi;
  • mărar și pătrunjel;
  • sare, 3 linguri;
  • foi de dafin, 2 buc;
  • oțet 9%, 3 linguri;
  • ulei vegetal, 1 lingură în fiecare borcan;
  • apă, 1,5 l;
  • zahăr, 2,5 linguri;

 

Mod de preparare: 

Pune roșiile, feliile de usturoi și ceapa în jumătăți de rondele, bucățile de ardei iute, crenguțele de pătrunjel și umbrelele de mărar în borcane curate. Adaugă condimente după gustul tău. Puteți să le puneți întregi sau să tăiați roșiile în două părți.

Turnați ulei vegetal în fiecare borcan.

Pentru marinadă, amestecați apa, sarea și zahărul, adăugați frunza de dafin, aduceți la fierbere, gătiți timp de 2 minute. Se toarnă oțet, se fierbe timp de 1 minut și se toarnă marinada în borcane.

Acoperiți cu capace și puneți borcanele să se sterilizeze timp de 15 minute.

Înșurubați capacele și întoarceți borcanele, înfășurați-le până se răcesc.

Îl depozităm în subsol sau cămară.

Aceste roșii se dovedesc pur și simplu uimitoare, deși rețeta nu conține multe condimente și condimente, roșiile au un gust minunat de murat și sunt potrivite pentru orice fel de mâncare.

Pofta buna!

 

Sursa