Salate

Salată de pui cu legume și crutoane – extraordinar de bună!

 

 

Salată de pui cu legume și crutoane – extraordinar de bună!

 

Sunt convinsă că toată lumea va aprecia o astfel de salată. Poate fi servită la masa festivă și consumată în fiecare zi. Voi indica cantitatea de ingrediente pe care am folosit-o, dar puteți ajusta după gust.

Am folosit pentru salată un inel de patiserie cu diametrul de 20 cm. Greutatea finala a salatei – 1.1 kg.

 

Ingrediente:

 • Pui afumat – 290 g
 • Ouă – 7 buc.
 • Roșii – 2 buc.
 • Cascaval – 100 g
 • Frunze de salată – 50 g
 • Maioneză – 75 g
 • Usturoi – 1 cățel
 • Ulei – 8 g
 • Sare, piper, paprika
 • Pâine – 70 g
 • Mac

Mod de preparare:

Toate ingredientele pot fi pregătite în avans pentru o asamblare mai rapidă, mai ales ouăle care trebuie fierte în avans. Salata este foarte simplu de făcut și din ingrediente destul de accesibile.

Această salată este asamblată în straturi, așa că o vom strânge într-un inel. Al meu are 20 cm în diametru, dar salata poate fi făcută și mai mică.

Mai întâi, pregătim uleiul aromatizat pentru crutoane. Pentru aceasta, adăugăm usturoi, sare, piper negru și paprika la ulei. Amestecăm bine și punem deoparte pentru moment.

Luati piept de pui afumat sau puteti folosi si pulpe afumate. Îl curățăm de piele și desprindem bucățile de file. Le tăiem în cubulețe mici.

Punem puiul în inel, acesta va fi primul nostru strat și îl distribuim uniform. Condimentăm cu sare și piper după gust și facem o rețea de maioneză.

Apoi, tăiem ouăle fierte în cubulețe. Le așezăm ca următorul strat și distribuim uniform. De asemenea, condimentăm cu sare și piper și aplicăm o rețea de maioneză. Apoi, tăiem frunzele de salată. Le așezăm ca următorul strat, de asemenea condimentăm și aplicăm maioneză.

Apoi, tăiem roșiile în cuburi. Este necesar să scurgem tot sucul din ele. Deci, le puteți tăia în avans și transfera pe o sită, și după ce sucul se scurge, le așezăm ca următorul strat.

Așezăm roșiile, le sărăm și punem maioneză.

Apoi, dăm cascavalul pe răzătoarea mare. Dacă doriți, puteți să il tăiați și în cuburi medii. Așezăm brânza peste roșii si punem o rețea de maioneză.

Acum, tăiem feliile de paine, cuburi. Pâinea trebuie prăjită, așa că turnăm uleiul nostru aromat în tigaie, doar fără usturoi.

Lăsăm uleiul să se încălzească, punem pâinea și o prăjim până devine aurie. Amestecați constant ca să nu se ardă. Lăsăm crutoanele să se răcească și le punem ca ultimul strat.

Inelul poate fi îndepărtat imediat. Și ca rezultat obținem o astfel de salată frumoasă, unde fiecare strat este clar vizibil.

Putem să o presărăm cu mac deasupra. Îl prăjim pe o tigaie uscată și îl presărăm peste salată.

Această salată este cel mai bine consumată imediat, deoarece a doua zi va lăsa puțin suc. Salata este foarte gustoasă și sățioasă, deci poate fi pregătită pentru masa festivă și chiar în fiecare zi.

 

Pofta buna!

 

 Sursă