Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Salam de biscuiti cu ciocolata, nuci si cafea

 

 

 

DSC00147

 

 

Se face usor si este tare bun.

 

Ingrediente:

250 g ciocolata amara

250 g biscuiti simpli

100 g unt

150 g zaar

3 oua

2 lingurite esenta rom

2 linguri cacao

200 g nuca

optional 1 lingura de ness

 

Mod de preprare:

Topeste ciocolata pe baie de abur cu un pic de ulei. Adauga nessul frecat cu 1-2 lingura de apa fierbinte. Omogenizeaza cu o spatula de silicon si lasa compozitia la racit. Adauga apoi cacaua si omogenizeaza bine.

Intr-un vas incapator pune biscuitii. Sfarama-i cu mana, bucatele mici, nu pulbere.

Untul la temperatura camerei il spumezi bine-bine cu zaharul. Adauga rand pe rand ouale, ca pentru maioneza, si incorporeaza bine dupa fiecare ou.

Peste crema de unt adauga putin cate putin ciocolata racorita, omogenizeaza cu un tel. Va rezulta o crema groasa, spumoasa, densa si tare buna. Adauga in ea si esenta de rom si nuca usor prajita si tocata grosier.

Toarna toata aceasta compozitie peste bscuiti. Amesteca bine cu o lingura de lemn, astfel incat toti biscuitii sa fie acoperiti de crema.

Da la frigider pentru 30 de minute. Dupa aceasta perioada scoti compozitia, o pui pe masa de lucru si formezi un salam mai mare sau 2 salamuri de biscuiti mai mici. Le invelesti in folie de aluminiu si le dai la frigider peste noapte.

A doua zi portionezi.

 

Pofta buna!

 

DSC00150

 

Sursa:Artă și savoare