Placinte si Rulade

Rulouri franțuzești cu cremă de vanilie și stafide – un mic dejun european

 

 

Rulouri franțuzești cu cremă de vanilie și stafide – un mic dejun european

 

Rulourile franțuzești sunt un adevărat deliciu. Umplute cu cremă de vanilie și stafide sau picături de ciocolată, aceste delicii abundă în arome și au un gust nemaipomenit. Rulourile franțuzești sunt preparate în cele mai scumpe hoteluri din Europa și sunt servite la micul dejun.

Deși arată incredibil de apetisant, rețeta este foarte simplă, iar ingredientele nu sunt sofisticate. Delectați-vă cu un desert delicios și rafinat!

 

Ingrediente:

pentru aluat

– 500 g de aluat foietaj fără drojdie

– 1 gălbenuș de ou pentru uns 

  pentru crema fiartă

– 200 g de stafide sau picături de ciocolată

– 0.5 l de lapte

– 100 g de zahăr

– 0.5 linguriță de zahăr vanilat

– 1.5 linguri de făină

– 2 ouă

– 100 ml de lichior “Cointreau” sau coniac

 pentru sirop

– 120 ml de apă

– 115 g de zahăr

 

Mod de preparare:

1. Înmuiați stafidele în coniac sau lichior pentru cel puțin 2-3 ore (de dorit, peste noapte). Decongelați preventiv aluatul.

2. Pregătiți crema fiartă. Combinați laptele cu zahăr vanilat și puneți la foc. Între timp bateți ouăle cu zahăr și adăugați făina.

3. Când laptele începe să fiarbă, adăugați ⅓ din acesta în amestecul de ou. Pentru ca ouăle să nu se taie, turnați un flux subțire de lapte, amestecați. Apoi combinați acest amestec cu laptele fiert care a rămas.

4. Amestecați continuu și fierbeți timp de 5-7 minute până se îngroașă crema. Lăsați să se răcească.

5. Întindeți aluatul într-un strat de 0.5-0.7 cm grosime. Ungeți aluatul cu crema răcită și presărați stafide sau picături de ciocolată din abundență.

6. Rulați aluatul sub formă de rolă și tăiați cu un cuțit ascuțit inele de 2 cm grosime. Înmuiați vârful cuțitului în apă și lipiți partea de jos a rulourilor.

7. Așezați rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și aplatizați-le ușor. Ungeți-le cu gălbenuș de ou și lăsați-le să se odihnească timp de 20 de minute.

8. Dați-le la cuptor timp de 20-25 de minute, la 180 de grade.

9. În timp ce rulourile se coc, preparați siropul de zahăr. Combinați apa cu zahăr, topiți și fierbeți timp de 5 minute. Nu amestecați!

10. Ungeți rulourile coapte cu sirop de zahăr sau stropiți-le. Acest sirop le va da luciu.

 

Pofta buna!