Aperitive si Gustari Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Rulade cu șuncă, pui și cașcaval – un deliciu demn de masa de sărbătoare! Doar priviți cât de repede se prepară!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă de rulade delicioase cu șuncă, pui și cașcaval. Din cele mai accesibile ingrediente, obțineți un fel de mâncare deosebit de apetisant și savuros. Acesta se prepară destul de simplu și rapid. Este perfect atât în calitate de felul cald, cât și în calitate de aperitiv. Servite la masa de sărbătoare, aceste rulade vor dispărea imediat. Bucurați-i pe cei dragi cu un deliciu original și laudele nu vor întârzia să apară.

     

Ingrediente:

-lipii subțiri (10 lipii rotunde sau 1 lipie mare dreptunghiulară)

-500 g de cașcaval (65-78%)

-300 g de șuncă

-500 g piept de pui fără os

-1 legătură de ceapă verde (aproximativ 150g)

-125 ml de chefir (frișcă sau supă de pui)

-1 lingură de făină cernută

-5 ouă

-sare

-piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

1. Spălați pieptul de pui și aranjați-l pe un prosop de bucătărie. Îndepărtați grăsimea și tăiați fiecare jumătate de piept în două părți.

2. Aranjați carnea într-o cratiță cu apă și puneți-o pe foc. Fierbeți carnea timp de 25-30 de minute, până este gata. Îndepărtați spuma. Lăsați carnea să se răcească.

3. Spălați ceapa și tocați-o mărunt. Aranjați-o într-un bol.

4. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Împărțiți-l în două părți egale. Aranjați fiecare porție de cașcaval în câte o farfurie mai adâncă.

5. Tăiați șunca felii cu grosimea de cel mult 5 mm. La dorință, puteți tăia șunca pai sau cuburi de dimensiunea dorită.

6. Într-un bol mai adânc, bateți ouăle cu chefirul.

7. Tăiați carnea în modul preferat: pai, cuburi sau fâșii (cu grosimea de cel mult 5 mm).

8. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 230-240°C.

9. Amestecați ceapa verde cu carnea de pui, o jumătate din cașcavalul ras, șunca. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați.

10. Aranjați pe suprafața de lucru o lipie și turnați pe aceasta aproximativ 200 g de umplutura. Întindeți-o pe toată suprafața lipiei. Dacă folosiți lipii dreptunghiulare, preventiv tăiați-le în pătrate de dimensiunea dorită.

11. Rulați lipia, cât mai strâns. Aranjați rulada obținută într-o formă de copt. Repetați procesul cu celelalte lipii.

12. Adăugați în bolul cu ouă bătute făina. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați cu ajutorul unui tel, până obțineți o masă omogenă.

13. Turnați amestecul obținut în forma de copt.

14. Dați forma la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute.

15. Presărați ruladele cu cașcaval ras și întoarceți-le în cuptor pentru încă 7-9 minute.

16. Scoateți forma din cuptor și lăsați ruladele să se răcească puțin. La dorință, serviți ruladele presărate cu verdeață tocată. La fel, le puteți servi și cu sos de smântână.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul