Placinte si Rulade

Ruladă de dovlecei cu legume. Nu este dificil de preparat, dar iese foarte gustoasă! Poate fi preparată cu orice umplutură. O gustare frumoasă și sănătoasă

 

 

Ruladă de dovlecei cu legume. Nu este dificil de preparat, dar iese foarte gustoasă! Poate fi preparată cu orice umplutură. O gustare frumoasă și sănătoasă

 

Ingrediente:

  • 2 dovlecei medii
  • 4 ouă
  • sare, piper, boia afumată – după gust
  • 3 linguri de smântână
  • 2-4 linguri de făină
  • 1-2 linguri de ulei de măsline
  • 250 g de brânză
  • o legătură mică de pătrunjel
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 1 ardei dulce

Mod de preparare:

Dați pe răzătoare un dovlecel mediu, adăugați puțină sare, amestecați și lăsați să stea puțin.

Eu l-am pus într-o strecurătoare ca să se scurgă de zeamă.

Spargeți 4 ouă, adăugați sare și piper și bateți bine. Adăugați 2 linguri de smântână și amestecați din nou totul bine.

Adăugați dovleceii scurși în amestecul de ouă și amestecați din nou până la omogenizare.

Adăugați 2-4 linguri de făină în amestecul de ouă și dovlecei.

Adăugați făina treptat, astfel încât aluatul să nu fie prea gros, consistența trebuie să fie ca a clătitelor.

Dați al doilea dovlecel pe răzătoare în rondele subțiri sau tăiați-l în rondele subțiri dacă nu aveți o răzătoare.

Toarnă aluatul de ouă și dovlecei pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei de măsline sau ulei obișnuit.

Întindeți un strat subțire peste vas și așezați deasupra dovleceii tăiați în rondele.

Presărați puțină sare deasupra și coaceți în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, timp de aproximativ 20-25 de minute.

Dar este mai bine să vă ghidați după cuptorul dumneavoastră.

În timp ce dovleceii se coac, pregătiți umplutura de brânză. Pentru a face acest lucru, puneți brânza într-un blender, adăugați o legătură mică de pătrunjel, 1 lingură de smântână și zdrobiți 2-3 căței de usturoi.

Condimentați cu sare și adăugați boia afumată după gust. Mixați toate ingredientele într-un blender până obțineți o compoziție omogenă.

Scoateți dovleceii fierți din cuptor, lăsați-i să se răcească puțin și întoarceți-i pe o altă foaie de copt.

Tăiați roșiile și ardeii spălați și uscați în prealabil: roșiile în semiringe subțiri, ardeii în fâșii subțiri.

Întindeți amestecul aromat de brânză într-un strat subțire pe dovleceii copți și distribuiți cu grijă roșiile și ardeiul tocate deasupra.

Rulați-l și gata!

 

Poftă bună!

 

 Sursa