Retete de Mancaruri

Rulada de cartofi cu carne de pui se prepară rapid, este o mâncare aspectuoasă, sățioasă și foarte gustoasă

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă ideală pentru masa de sărbătoare. Rulada de cartofi cu carne de pui se prepară rapid, este o mâncare aspectuoasă, sățioasă și foarte gustoasă. Poate fi servită atât pe masa festivă, cât și la prânz sau cină.

 

Ingrediente:

6 bucăți Cartofi
100 g Cașcaval
60 g Parmezan
1/3 linguriță Sare
1/3 linguriță Piper negru măcinat
1/2 linguriță Condimente pentru cartofi

 Pentru Umplutura

3 bucăți Cepe
300 g Piept de pui
2 bucăți Roșii
3 bucăți Căței usturoi
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1/2 linguriță Oregano
1/2 linguriță Busuioc
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Boia de ardei dulce
200 g Cremă de brînză
2 Fire Ceapă verde
1 lingură Pătrunjel
2 linguri Ulei rafinat

 

Mod de preparare:

Curățați cartofii de coajă și îi tăiați felii subțiri. Pe o tavă de copt cu dimensiunea (38×26 cm) tapetată cu hârtie de copt, presărați cu parmezan ras pe toată suprafața.
Aranjați feliile de cartofi peste parmezan, astfel încât fiecare cartof să se suprapună cartofului anterior, atât vertical cât și orizontal. Continuați până tava este umplută cu cartofi și condimentați cu sare, piper negru și condimente pentru cartofi.
Presărați cu jumătate de cantitate de cașcaval ras peste cartofi și coaceți cartofii în cuptorul încins la temperatura de 180°C, timp de 20 de minute, până se rumenesc și sunt ușor crocanți.
Preparați umplutura: tocați ceapa mărunt și o puneți la călit într-o tigaie cu ulei încins. Gătiți până ceapa devin aurie apoi adăugați roșia tăiată cubulețe, usturoiul pisat și amestecați din nou.
Adăugați sarea, piperul negru, oregano, busuioc, boia de ardei dulce, amestecați și gătiți timp de 2 minute. Apoi tăiați carnea cubulețe, o adăugați peste amestecul de roșii, amestecați și gătiți până carnea este gata.
Tocați mărunt ceapa verde și pătrunjelul și le amestecați cu crema de brânză. Distribuiți crema de brânză peste cartofii copți și nivelați.
Adăugați umplutura de carne și distribuiți-o uniform. Și presărați cu cantitatea rămasă de cașcaval ras. Rulați foarte atent, veți obține un rulou. Coaceți rulada de cartofi pentru încă 15 minute în cuptorul încins la temperatura de 180°C, până se rumenește.
Decorați rulada de cartofi cu ceapă verde și pătrunjel tocat. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

Sursa