Placinte si Rulade

Ruladă cu gust incomparabil, din dovlecei cu carne tocată!

 

Ruladă cu gust incomparabil, din dovlecei cu carne tocată!

 

Vă prezentăm o rețetă a unei rulade delicioase, care va atrage toată atenția. O astfel de gustare elegantă va decora meniul zilnic sau cel festiv. Rulada este atât de apetisantă, încât este foarte greu să-i reziști. Nu este doar o simplă ruladă, este o ruladă apetisantă și suculentă cu o umplutură din carne tocată aromată și cașcaval. Vă recomandăm să o încercați. În plus, este foarte simplu de gătit. Se merită să păstrați rețeta.

 

 Ingrediente:

– 2 dovlecei

– verdeață după gust

– 2-3 linguri de făină

– 300 g carne tocată de pui

– 100 g de cașcaval

– 1 ceapă

– sare și piper negru măcinat după gust

– 4 ouă

 

Mod de preparare:

1. Spălați bine dovleceii, tăiați capetele și dați-i prin răzătoare mare. Presați ușor dovleceii și scurgeți sucul format. Puneți dovleceii într-un bol.

2. Într-un vas aparte, bateți ouăle cu sare și piper negru măcinat. Adăugați verdeața tocată și amestecați.

3. Amestecați ouăle bătute cu dovleceii rași. Omogenizați bine conținutul.

4. Turnați în amestecul obținut făina și iar amestecați bine ingredientele.

5. Tapetați o tavă de copt cu hârtie și turnați conținutul omogenizat. Uniformizați-l cu ajutorul unei spatule.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Curățați ceapa și tăiați-o cuburi mici. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei, până se va înmuia.

8. Adăugați în tigaie carnea tocată, amestecați ingredientele și prăjiți-le. Potriviți cu sare și piper negru măcinat.

9. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică și adăugați-l în tigaie. Amestecați bine.

10. Așezați pe suprafața de lucru un prosop. Scoateți blatul din cuptor cu tot cu hârtia de copt și puneți-l peste prosop. Întindeți umplutura peste tot perimetrul blatului. Cu ajutorul unei spatule uniformizați frumos umplutura. Marginile blatului nu se acoperă cu umplutură.

11. Rulați blatul strâns. Înveliți rulada în hârtie de copt. Întoarceți rulada în cuptor pentru 10 -12 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

12. Îndepărtați hârtia cu grijă, tăiați rulada porții egale și aranjați-le pe un platou. La dorință decorați-o cu verdeață. Rulada delicioasă este perfectă atât rece cât și caldă.

 

Poftă bună!