Sarbatoarea Pastelui

Reteta de drob de miel traditionala, deliciu de la bunica

 

 

 

 

Ingrediente:

  • organe si prapure de miel (1,5 kg)Imagini pentru Drob din miel
  • 4 cepe mari
  • 6 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • 3 oua
  • 8 linguri de ulei
  • sare si piper

 

Mod de preparare

Speli foarte bine maruntaiele de miel si prapurele. Pe acesta din urma il lasi in apa rece timp de 30-40 de minute.
Cureti si speli verdeata si o toci marunt.

Pui la fiert maruntaiele in apa clocotita cu sare indepartand spuma. Le lasi sa se raceasca, le toci bucati si le inabusi impreuna cu ceapa in 4 linguri de ulei.

Cand s-au racit le dai prin masina de tocat sau robot. Amesteci apoi cu ouale batute, cu putina sare, piper si verdeata tocata fin.

Cu aceasta compozitie umpli prapurele. Asezi prapurele intr-o forma de chec, adaugi umplutura si acoperi cu ce a mai ramas din prapure. Coace-l la cuptor la temperatura moderata timp de 25-30 de minute.

Dupa ce se raceste, il portionezi si il servesti simplu sau cu salata verde.

Pofta buna!

 

Sursa: coolinaria.ro