Remedii naturiste

Remedii naturale pentru arsuri la stomac, mai bune decât medicamentele!

 

 

Remedii naturale pentru arsuri la stomac, mai bune decât medicamentele!

 

Dacă suferi de arsuri la stomac, știi cât de dureroasă poate fi. Arsurile la stomac sunt o durere arzătoare în piept care apare de obicei după masă și poate apărea noaptea. Adesea se agravează atunci când este întins sau aplecat. Deși medicamentele pentru arsuri la stomac sunt prescrise pe scară largă, siguranța lor a pus sub semnul întrebării.

Cele mai frecvent utilizate medicamente pentru reducerea acidului arsurilor la stomac sunt cunoscute sub numele de inhibitori ai pompei de protoni . Studiile au arătat că aceste medicamente pot duce la pierderea osoasă și deficiența de vitamina B12 atunci când sunt utilizate în mod cronic. Persoanele care iau IPP pot avea, de asemenea, un risc mai mare de boli de inimă și boli de rinichi.

Cu efectele secundare periculoase ale medicamentelor pentru arsuri la stomac, o cale naturală poate fi mai sigură și chiar mai eficientă. Unele modificări ale stilului de viață pot ajuta la reducerea arsurilor la stomac și la ținerea la distanță a refluxului de acid.

Cum să tratezi arsurile la stomac în mod natural

1. Mănâncă o banană

Bananele conțin antiacide naturale care pot acționa ca un pansament împotriva refluxului acid. Încercați să mâncați o banană în fiecare zi pentru a ține la distanță refluxul de acid. Este un fruct alcalin care poate ajuta la neutralizarea acidului din stomac.

2. Faceți ceai de rădăcină de ghimbir

Rădăcina de ghimbir poate calma în mod natural un stomac deranjat. Prepararea ceaiului de rădăcină de ghimbir este o modalitate simplă de a reduce greața și de a preveni refluxul acid. Tăiați 3 sferturi de rădăcină de ghimbir și fierbeți la foc mic în 2 căni de apă, în timp ce este acoperit, timp de 30 de minute. Scoateți bucățile de ghimbir apoi turnați ceaiul în pahar. Bea ceaiul cu aproximativ 20 de minute înainte de masă.

3. Consumă muștar

S-ar putea să te surprindă, dar muștarul este plin de minerale. Este, de asemenea, un aliment alcalinizant care poate ajuta la neutralizarea acidului din stomac și gât. Dacă simți că arsurile la stomac se întețesc, consumă 1 linguriță de muștar galben.

4. Bea ceai de mușețel

Consumul de ceai de mușețel cu aproximativ 1/2 oră până la o oră înainte de culcare poate ajuta la reducerea inflamației din stomac. Este, de asemenea, un remediu natural pentru ameliorarea stresului, care poate declanșa refluxul acid. Fierbeți 1 cană de apă apoi reduceți intensitatea focului. Se amestecă 1 linguriță de petale de mușețel uscate și se lasă să fiarbă aproximativ 45 de secunde. Se ia de pe foc si se lasă petalele la macerat 1-2 minute înainte de a le strecura.

5. Mănâncă migdale

Migdalele au o capacitate naturală de a neutraliza sucurile din stomac. Ele pot fi de ajutor în caz de arsuri la stomac și prevenirea apariției acestora. Pur și simplu mâncați aproximativ 3-4 migdale după fiecare masă.

6. Consumă bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca substanță de bază pentru a ajuta la neutralizarea acidului din stomac. Echilibrează nivelul pH-ului organismului, ceea ce poate ajuta la reducerea arsurilor la stomac și a refluxului acid. Se amestecă jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă. Amestecă bine și poți consuma!

7. Consumă Suc de Aloe

Probabil ați auzit despre utilizarea Aloe pentru a calma arsurile. De asemenea, poate ajuta în caz de arsuri la stomac. Atunci când stomacul tău începe să devină iritat și inflamat, un pahar de suc de Aloe vera poate ajuta la calmarea acestuia prin reducerea inflamației.

8. Bea oțet de mere

Mai mult acid ar putea părea ultimul lucru de care aveți nevoie atunci când vă confruntați cu arsuri la stomac. Dar, în multe cazuri, refluxul de acid este cauzat de lipsa de acid suficient în stomac. Amestecați 3 lingurițe de oțet de mere în 250 ml de apă și beți. Utilizați acest remediu înainte de fiecare masă și înainte de culcare.

9. Evitați țigările și alcoolul

Dacă suferiți de reflux acid sau arsuri la stomac, este important să evitați țigările și alcoolul. Nicotina și alcoolul slăbesc mușchiul care permite alimentelor să intre în stomac. Acest lucru face mult mai ușor ca conținutul stomacului și acidul să revină în esofag. Evitarea țigărilor și a alcoolului poate ajuta la ameliorarea refluxului de acid și la îmbunătățirea sănătății generale.

10. Ține-ți bărbia sus

Arsurile la stomac se agravează adesea noaptea. Când te întinzi, este mai ușor pentru conținutul digerat din stomac să ajungă înapoi în esofag. Încercați să ridicați capul cu aproximativ 6 cm când dormiți, plasând perne sub picioare la capul patului. Încercați să nu vă culcați în decurs de 3-4 ore după masă.

Alimentele care pot controla ACIDITATEA GASTRICĂ. CE și CUM să mănânci - Exquis