Panificatie

Coacem o paine pufoasă și aerisită, care rămâne moale și proaspătă mai mult timp. Este simplu, fără bătăi de cap

 

 

Coacem o paine pufoasă și aerisită, care rămâne moale și proaspătă mai mult timp. Este simplu, fără bătăi de cap

 

Acest tip de coacere este unul dintre cele mai pufoase și mai aerisite – aluatul se dovedește foarte pufos și la copt crește uniform și nu cade, iar după gătit, rămâne moale și proaspăt mult timp.

 

Ingrediente:

  • lapte cald, 300 ml;
  • apă caldă, 100 ml;
  • drojdie proaspata, 25 g sau drojdie uscata, 1 pliculet;
  • sare, 1 linguriță;
  • zahăr, 1 lingură;
  • ulei vegetal, 100 ml;
  • unt, 40 g;
  • făină, aproximativ 800 g;

Pentru a unge produsele de copt :

  • ulei vegetal, 1 lingura;
  • gălbenuș, 1 bucată;
  • boia după gust.

 

Mod de preparare: 

Amesteca laptele cald si apa calda, sare si zahar, drojdie, proteine ​​si ulei vegetal. Amestecați  totul cu un tel până se omogenizează.

Adăugați făina cernută  și frământați pana la un aluat moale și aerisit. Cel mai important este să nu exagerați cu făină, pentru a nu intariti aluatul. După ce frământați aluatul, adăugați untul înmuiat și amestecați-l în masă.

Acoperiți și lăsați la loc cald timp de 1 – 1,5 ore.

Ungeți forma cu unt și întindeți aluatul, întindeți-l conform formei. Acoperiți și lăsați timp de 15 minute.

Facem tăieturi în aluat sub formă de plasă, dupa care il ungem.

Puteți pune bucăți de brânză între tăieturi – acest lucru face aluatul și mai gustos.

Coacem la 180 de grade aproximativ 20 – 30 de minute, dar totul depinde de caracteristicile cuptorului tau.

Puteți folosi un astfel de aluat pufos, moale și fraged pentru plăcinte cu o varietate de umpluturi, atât dulci, cât și sărate.

 

Pofta buna!

 

Sursa