Remedii naturiste

Rădăcina și frunza de brusture un medic de nădejde. Rețete care sunt de folos… diabet, ulcer, pneumonie, hemoroizi, boli ale organelor genito-urinare…

 

Rădăcina și frunza de brusture un medic de nădejde. Rețete care sunt de folos…  diabet, ulcer, pneumonie, hemoroizi, boli ale organelor genito-urinare…

 

Rădăcina și frunza  de brusture un medic de nădejde.  Rețete care sunt de folos

Datorită compoziției sale chimice, rădăcina de brusture este utilizată pentru o varietate de boli, cum ar fi:

• Nevralgie

*Gută

• Reumatism

• Diabetul zaharat

• Ulcere

• Tuberculoză

• Eczemă

• Scabie

• Rahitism

• Boala urolitiaza

• Radiculita

• Vătămare

• Furunculoză

• Scrofula

•  Pneumonie

• Furuncul

•  Hemoroizi

Brusture nu are aproape nicio contraindicație:

Poate apărea intoleranță individuală și nu este recomandabil să folosiți rădăcină de brusture în timpul sarcinii și alăptării.

Rețetă de infuzie rece:

Se toarnă 1 lingură de rădăcini mărunțite cu 1 pahar de apă rece, se lasă peste noapte, se fierbe a doua zi, se lasă 30 de minute, se strecoară. . Luați 1 lingură de 4-5 ori pe zi.

Pentru rinichi și colelitiază, colecistită, pancreatită, boli ale pancreasului, procese inflamatorii la rinichi, răceli.

15 grame de rădăcini mărunțite se toarnă  peste  400 ml. apă clocotită într-un termos, se lasă 1 oră, se strecoară.  Se ia cald  100 ml. De 3-4 ori pe zi, după mese.

Ceai. Imbunatatirea ficatului, a vezicii biliare.

Se toarnă 2 lingurițe de rădăcină tocată cu 0,5 litri de apă rece, se lasă 5 ore, apoi,se fierbe 1 minut, se lasă încă 10 minute, se strecoară. Bea 1 cană de 3 ori pe zi.

Pentru purificarea sângelui în caz de otrăvire.

Se toarnă 20 de grame de rădăcini mărunțite în 200 ml. apă clocotită, se lasă acoperită , 2 ore, se strecoară. Luați 100 ml. De 3-5 ori pe zi, înainte de mese.

Diuretic.

3 linguri de rădăcini mărunțite se toarnă în  800 ml. apă clocotită, se fierbe la foc mic până se evaporă jumătate din decoct, se lasă 30 de minute, se strecoară, se adaugă 2-3 linguri de miere sau zahăr. Luați 1/2 cană de 3 ori pe zi și 1 pahar la culcare.

Tonic general.

Se toarnă 1 lingură de rădăcini tocate cu 1 pahar de apă clocotită,, se acoperă 1,5 ore, se strecoară. Luați 1 pahar de 2 ori pe zi.

Cu adenom de prostată.

Se toarnă 500 ml apa, se adaugă 1 lingură de rădăcină de brusture tocată și se  fierbe la foc mic timp de 10 minute, scurgeți. Luați 1 pahar de 4 ori pe zi, înainte de mese.

Cu reumatism, eczeme.

Se toarnă 200 ml de apă peste   1 lingură de rădăcină de brusture.  se fierbe timp de 5 minute, se lasă 20 de minute, se strecoară  . Luați 1 lingură de 4 ori pe zi, înainte de mese.

Cu gastrită, ulcer gastric și ulcer duodenal, boli ale organelor genito-urinare.

3 grame de rădăcină fin tăiată, se pune peste  250 ml. apă rece, se lasă 5 ore într-un termos, se strecoara.Luați 1/3 cană de 3 ori pe zi.

Cu menstruația întârziată, boli cu transmitere sexuală.

Se toarnă 25 de grame de rădăcini mărunțite în 250 ml. apă clocotită, fierbeti la foc mic timp de 20 de minute, scurgeți. Luați 1/2 cană de 3-4 ori pe zi.

Cu diabet zaharat, gută, reumatism, constipație cronică, hemoroizi, sângerări intestinale.

Se toarnă 1 lingură de rădăcină mărunțită peste  2 căni de apă clocotită, se fierbe la foc mic timp de 10 minute, se lasă 1 oră, se strecoară. . Luați 2 linguri de 3 ori pe zi.

În cazul bolilor tumorale, este mai bine să utilizați un astfel de remediu:

Măcinați rădăcina de brusture într-o pulbere. Luați pulbere, miere, amestecat cu  alcool în proporții egale, amestecați bine, lăsați 2 săptămâni într-un loc întunecat, agitând ocazional. Luați 1 lingură de 3 ori pe zi.

Pentru urolitiază și colelitiază, ulcer gastric și ulcer duodenal, gastrită, diabet zaharat, hemoroizi, reumatism, osteocondroză, eczeme, gută, rahitism, diateză exudativă, furunculoză.

Se toarnă 40 de grame de rădăcini mărunțite în  300 ml. apă clocotită într-un termos, se lasă 2 ore, se scurg. Luați 100 ml. De 3 ori pe zi, după mese.

Cu procese inflamatorii ale faringelui și cavității bucale.

Se toarnă 1 parte din rădăcinile zdrobite cu 15 părți de apă clocotită, se lasă 3 ore, se strecoară. Clătiți-vă gura de 3-5 ori pe zi cu infuzie caldă.

Cu căderea părului, mătreață, chelie.

Se toarnă 15 grame de rădăcini mărunțite cu 1 pahar de apă, se fierbe la foc mic timp de 20 de minute, se lasă 1 oră, se scurge. Frecați  cu decoct  scalpul sau clătiți părul după spălare.

Cu bursită, psoriazis, eczeme, gută, artrită, pinten de călcâi, durere la nivelul extremităților, ulcere trofice, reumatism, osteocondroză, furunculoză .

Utilizați ca comprese:

Se toarnă 20 de grame de rădăcini mărunțite într-o cratiță de email cu capac, se toarnă 1 pahar de apă, se fierbe la foc mic timp de 10 minute, se acoperă 40 de minute, se strecoara.  Se umezește bine ceva din bumbac și se aplicăpe locul cu pricina (o puteți lăsa peste noapte, asigurându-l cu un bandaj).

Unguent. Pentru boli de piele, ulcere, răni, arsuri, tromboflebită, hemoroizi, pentru întărirea și îmbunătățirea creșterii părului.

Se toarnă 100 de grame de rădăcină mărunțită cu 150 de grame de ulei de măsline, se fierbe la foc mic timp de 20 de minute, se strecoară. Aplicați pe zonele afectate de 1-2 ori pe zi.

Frunzele se culeg fără pețiol, la începutul înfloririi (lunile mai-iulie) și se usucă la umbră.

Pentru uz intern, brusturele poate fi folosit sub formă de:
– infuzie din două-patru linguri de rădăcini uscate și mărunțite la un litru de apă clocotită; se infuzează 15 minute, se strecoară, se îndulcește după gust și se bea întreaga cantitate în cursul unei zile;
– decoct din două linguri de rădăcini uscate și măcinate la 500 ml de apă clocotită; se fierbe patru-cinci minute la foc redus, se infuzează acoperit 15 minute și se bea întreaga cantitate călduță, în trei-patru reprize, pe durata unei zile, având efecte în calculoza biliară, gripă, răceală, acnee și furunculoză. În caz de rujeolă, se prepară un decoct după același procedeu, dar cu doza la jumătate; după ce se adaugă două lingurițe de miere, se consumă timp de două-trei ore câte o linguriță, la intervale de cinci minute, determinând o grăbire a vindecării, bolnavul fiind reținut la pat;
– sirop din 100 g de rădăcini proaspete în 800 ml de apă și 800 g de zahăr. După dizolvare se consumă câte un pahar pe zi contra eczemelor și a altor afecțiuni dermatice.

Preparate pentru uz extern

– infuzie dintr-o lingură de rădăcini uscate la 200 ml de apă în clocot; se infuzează acoperit 15 minute, se strecoară și se folosește sub formă de comprese în acnee sau sub formă de gargară în afecțiuni inflamatorii buco-faringiene.
– decoct din patru linguri de rădăcini mărunțite la 500 ml de apă clocotită; se fierbe patru-cinci minute, se infuzează acoperit 10-15 minute, se strecoară și se aplică sub formă de comprese, de trei-patru ori pe zi, în afecțiuni dermatice (acnee juvenilă, eczeme uscate, herpes, furunculoză, tenuri seboreice);
– decoct din amestec cu 30-40 g de rădăcini de brusture +15-20 g de frunze de mesteacăn +30-40 g de rădăcini de urzică la un litru de apă rece; se fierbe 10 minute, se strecoară, se adaugă o lingură de oțet și se folosește săptămânal la spălarea și frecționarea pielii capului, având efect de stimulare a creșterii părului;

frunze crude și zdrobite aplicate sub formă de cataplasme în caz de reumatism dureros, răni, inflamații, înțepături de insecte și păianjeni, având efecte antitoxice și calmante.

 

 Sursa