Pizza si Paste

Deliciu la minut: ai nevoie de chefir, făină, ou și șuncă

 

 

Deliciu la minut: ai nevoie de chefir, făină, ou și șuncă

 

Cele mai comune rețete se dovedesc întotdeauna a fi cele mai delicioase și, în mod ciudat, nu devin plictisitoare și sunt cele mai des preparate. Acesta reteta este un plus pentru micul dejun sau pentru gustari rapida – plăcinte leneșe cu sunca și verdeata de care, cu siguranta nu va veti satura.

 

Ingrediente:

  • Chefir – 120 ml
  • Ouă – 1 bucată
  • Zahăr – 1 linguriță
  • vârf de cuțit de sare
  • sunca – 100 g
  • verdeata – dupa gust
  • făină – aproximativ 250 g
  • bicarbonat de sodiu – un varf de cutit

Mod de preparare:

Se amestecă chefirul la temperatura camerei cu sare și zahăr, oul și se amestecă până se omogenizează.

Tăiați orice fel de sunca/muschiulet/cabanos în cuburi, tocați fin verdeața la alegere și adăugați-le peste compozitia de chefir.

De asemenea, puteți adăuga condimente pentru pizza sau ierburi provensale pentru a face plăcintele să aibă gust de pizza.

Cerneți făina și combinați cu bicarbonat de sodiu (poate fi inlocuit cu praf de copt), turnați în amestec și frământați într-un aluat gros.

Compozitia va fi ușor lipicioasă, așa că pentru a lucra cu ea, ungeți masa și mâinile cu ulei. Întindeți ușor aluatul într-o foaie groasă și tăiați-l în triunghiuri.

Se încălzește ulei într-o tigaie și se prajesc la foc mic, acoperite, pana se rumenesc pe fiecare parte.

Astfel de plăcinte pufoase, moi și delicioase pot fi preparate cu ouă și ierburi tocate, orez și ceapă verde, ciuperci etc.

 

Pofta buna!

 

 Sursă