Flori si gradina

Pune o picătură pe toate florile pe care le ai pentru o înflorire spectaculoasă și sănătoasă

 

 

Pune o picătură pe toate florile pe care le ai pentru o înflorire spectaculoasă și sănătoasă

O metodă inovativa și cu adevărat uimitoare care vă va reînvia florile. Nimeni nu se aștepta să funcționeze așa, dar este foarte ușor.

Fă-ți florile să înflorească

Sunt mulți oameni care și-ar dori o grădină deosebita și care, în schimb, nu pot reînvia florile uscate. De fapt, există câteva lucruri pe care le poți face.

De exemplu, florile au adesea nevoie de tăiere. Tăierea capetelor frunzelor și a florilor moarte va ajuta la îndepărtarea părților moarte și va stimula planta să producă noi flori.

O altă problemă poate fi apa veche, care poate fi plină de bacterii care pot cauza moartea florilor. Trebuie înlocuit cu apă proaspătă, curată. Un îngrășământ specific pentru flori poate ajuta la hrănirea plantei și la stimularea producției de noi flori.

Și apoi florile au nevoie de lumină pentru a se dezvolta, dar nu ar trebui să fie expuse la lumina directă a soarelui.

Unii pun florile și într-o vază cu apă și cu pliculețe de ceai, deoarece acidul tanic din ceai le poate ajuta să le păstreze proaspete cât mai mult timp. În general, vă recomandăm să le înmuiați în apă fierbinte timp de câteva minute (plicurile de ceai), deoarece acest lucru poate ajuta la revigorarea florilor uscate și la readucerea lor la forma inițială.

Amintiți-vă că fiecare plantă are nevoi specifice, așa că este important să cunoașteți nevoile plantei dvs. și să urmați acești pași în mod corespunzător.

Daca vrei sa prepari un ingrasamant natural direct acasa, astazi iti aratam o solutie la care nu te-ai gandit niciodata.

Foloseste doar o picătură din acest ingrasamant

O soluție pentru a vă face florile să înflorească este folosirea cepei. De fapt, sucul de ceapă este un îngrășământ natural care este folosit pentru hrănirea plantelor. Se prepara prin infuzarea de cateva zile a ceapa tocata in apa.

Apa astfel obtinuta contine nutrienti precum azotul, fosforul si potasiul, care sunt esentiali pentru cresterea plantelor. În plus, apa de ceapă conține și substanțe chimice naturale care pot ajuta la prevenirea formării bolilor fungice și a insectelor dăunătoare. Poate fi folosit pentru a uda plantele sau ca îngrășământ de adăugat în sol.

Pentru a pregăti apa de ceapă pentru plante, trebuie să tăiați mărunt niște ceapă și să le puneți într-un recipient cu apă. Se lasa la infuzat cel putin 24 de ore. După timpul de infuzare, filtrați apa cu o strecurătoare sau un tifon curat.

Turnați apa filtrată într-o sticlă de pulverizare. Se recomandă diluarea sucului de ceapă cu apă curată într-un raport de 1:10, adică o parte de apă de ceapă la zece părți de apă curată. Agitați bine înainte de utilizare sau amestecați și pulverizați sau turnați soluția pe frunzele și solul plantelor.

Amintiți-vă că este important să nu folosiți ceapă putrezită sau mucegăită pentru a nu deteriora plantele.

 

 Sursă