Creme si Budinci

Nu pierde banii pe lapte condensat scump. Pregătiți-l acasă pe bani puțini

 

 

Nu pierde banii pe lapte condensat scump. Pregătiți-l acasă pe bani puțini

 

Schimbați laptele condensat cumpărat din magazin, la prețuri excesive, cu un răsfăț de casă. Veți avea nevoie doar de 2 ingrediente și puțin timp.  

În prezent, calitatea semifabricatelor achiziționate este în scădere semnificativă. Din păcate, scăderea calității afectează majoritatea alimentelor din întreaga gamă. Pentru a garanta că compoziția alimentelor corespunde cerințelor dumneavoastră, de multe ori nu aveți de ales decât să pregătiți produsul acasă . Laptele condensat nu face excepție, a cărui compoziție este rareori satisfăcătoare. Asa ca uita de varianta prea scumpa din supermarketuri si pregateste acasa aceasta delicatesa folosind ingrediente de calitate.

Ingrediente:

  • 1 litru de lapte integral (de preferință proaspăt)
  • 500 de grame de zahăr granulat

 

Mod de preparare: 

Puteți pregăti cel mai bun lapte condensat conform acestei rețete dovedite și de încredere. Desigur, depinde și de calitatea materiilor prime, și anume zahărul și laptele. Laptele trebuie să fie în mod clar plin de grăsime ( conținutul de grăsime din produsul final nu trebuie să fie mai mic de 8,5% ) și, dacă este posibil, proaspăt. Prin urmare, dacă aveți o fermă sau un magazin în zona dvs. unde este disponibil un astfel de lapte, nu ezitați și mergeți să-l luați. Acesta este singurul mod de a obține cel mai bun gust final posibil.

În primul pas de preparare, luați la îndemână o oală cu pereți groși (aceasta este de obicei, de exemplu, o oală de papin) și turnați lapte în ea. Adăugați zahăr în lapte și amestecați totul bine.

Se încălzește amestecul la foc mic și se aduce la fierbere, amestecând din când în când . Apoi fierbeți-l timp de aproximativ 1,5 până la 2,5 ore – timpul rezultat depinde de conținutul real de grăsime al laptelui și de calitatea zahărului. Cu cât laptele este mai gras, cu atât se transformă mai repede în lapte condensat.

In momentul in care se ingroasa, desertul este gata si il puteti scoate de pe aragaz. Turnați laptele condensat încă fierbinte în pahare sterilizate, lăsați-l să se răcească și apoi închideți-l cu capacele. Păstrați laptele condensat preparat într-un loc răcoros și întunecat – de preferință la frigider. Sfat final – dacă ați cumpărat lapte cu conținut scăzut de grăsimi, adăugați puțin unt la el în timp ce gătiți. Acest lucru va garanta o consistență mai groasă a produsului final.

 

Pofta buna!

 

 Sursa