Desert

Prăjitură”Bounty”, este simplu de realizat , fină si rafinată. Gustul ei te duce cu gandul direct pe o plajă tropicală

 

 

Ingrediente:

  pentru blatul de cacao:

150g unt la temperatura camerei,

trei oua,

100g zahăr,

un pachetel praf de copt,

2 linguri de cacao,

250g făină

  pentru crema de cocos:

4 albusuri de ou,

150g zahăr,

coc200g fulgi de cocos

  pentru cremă:

5 gălbenusuri,

4 linguri de zahăr,

200ml lapte,

200g unt,

2 linguri de faina sau amidon,

2 linguri de coniac sau rom,

un pliculet de zahăr vanilat

 pentru glazură:

250g ciocolată de menaj,

150 ml friscă lichidă,

50 g unt

 

Mod de preparare:

Prepararea blatului de cacao. Se mixează gălbenusurile cu zahărul si untul pană devin spumoase. Separat se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin tari ca o bezea. Făina se amestecă cu praful de copt si cacaoa, apoi se adaugă peste galbenusurile mixate,si peste ele se adauga albusurile. Se omogenizează bine ingredientele cu miscari de sus in jos. Se va amesteca pana se obtine un aluat ferm , care nu se lipeste de maini. Daca este prea moale mai adaugati putina faina. Aluatul obtinut se imparte in două părti egale. O parte din aluat se intinde pe blatul de lucru, apoi se pune intr-o tavă tapetată cu hartie de copt. Cealaltă parte de aluat rămasă se intinde in foaie subtire si se lasă pe blatul de lucru.

Prepararea cremei de cocos. Albusurile se mixează cu zahărul pană devin o spumă tare, asemănătoare unei bezele. Se adaugă fulgii de cocos si se amestecă bine cu o spatulă.

Crema de cocos se intinde peste blatul din tavă in strat uniform, apoi peste cremă se adaugă cea de-a doua foaie de blat si se dă la cuptor pentru circa 30-35 de minute in cuptorul incins la 180˚. După ce prăjitura este coaptă se scoate din cuptor si se lasă la răcit.

Prepararea cremei fierte :

Se bat gălbenusurile cu zahărul si se pun intr-o oală. Peste ele se toarnă cu grija in fir subtire laptele, faina sau amidonul, se omogenizeaza bine si se pune compozitia la fiert. Se amestecă continuu pană se ingroasă compozitia. După ce este fiartă se dă compozitia deoparte. Separat se mixează untul spumă. Se adaugă peste crema fiartă, se completează cu cele două linguri de coniac si se mixează circa 2-3 minute pană obtinem o cremă aromată si fină.

Prepararea glazurii : Intr-o crăticioară se pune ciocolata ruptă bucăti, untul si frisca lichidă. Se pune crăticioara la bain marie si se amestecă pană se topesc toate ingredientele si se obtine o glazură fină.

Asamblarea prăjiturii :

Peste prăjitură se intinde uniform crema răcită, apoi se intinde glazura de ciocolată la temperatura camerei. Prăjitura se dă la rece de preferat peste noapte si apoi se poate portiona si se apoi servi.

 

Poftă bună!

 

Sursa: Gustoase.net