Desert Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Prajitura vesela

 

 

prajituri-jeleu

 

 

Ingrediente:

  • 3 pachetele de gelatina fara aroma
  • 400 grame lapte condensat
  • 2 cani jeleu cu aroma de cirese
  • 2 cani jeleu cu aroma de mar verde sau menta
  • Frisca
  • Frunze de menta
  • 72 de bucati de bomboane mici si rosii

 

Mod de preparare:

Pentru realizarea acestei prajituri colorate se vor utiliza trei feluri de jeleu care se vor turna in forme dreptunghiulare in straturi suprapuse.

Ungeti forma dreptunghiulara cu ulei sau unt si apoi stergeti surprlusul cu un servet de hartie.  Astfel va ramane doar un strat subtire de ulei sau unt ce va impiedica lipirea straturilor fara a afecta gustul final al prajiturii.

Pentru stratul rosu, amestecati jumatate de pachetel de gelatina cu ¼ cana de apa intr-un bol mare. Lasati-l sa se inmoaie pentru un minut sau doua. Adaugati  cele doua cani de jeleu de cirese  si o cana de apa fierbinte.

Amestecati pana se dizolva toate ingredientele si rezulta o compozitie omogena.  Se va proceda in mod similar pentru a obtine stratul verde cu aroma de mar verde sau menta.

Pentru a realiza stratul alb, turnati doua pachetele de gelatina in jumatate de cana de apa.  Lasati la inmuiat pentru cateva minute. Adaugati o cana de apa fierbinte si 400 grame de lapte condensat. Amestecati pana cand totul devine omogen.

Veti obtine aproximatic 3 cani de lichid.  Lasati-l la racit.

Turnati jumatate din compozitia rosie in tava dreptunghiulara deja unsa cu unt sau ulei. Lasati tava in frigider pentru a se intari, pentru aproximativ 20 de minute.

Apoi scoateti tava, turnati 1/3 din mixtura alba peste stratul rosu. Mai lasati totul la frigider pentru inca 20 de minute.

Repetati procedeul si pentru jumatate din compozitia verde.  Apoi alb, apoi rosu,  iar alb, si apoi verde.  Cand ati turnat toate straturile puteti lasa tava la frigider pentru inca 3 ore.

Cand este gata pentru a fi servita, dezlipiti marginile  prajiturii de jeleu de tava,  rasturnati-o cu atentie pe o suprafata dreapta. Taiati in patratele egale.

Asezati mini prajiturile de jeleu pe un platou de servit si decorati cu frisca, frunze de menta si bomboane rosii.

Acesta prajitura savuroasa si colorata va va incanta de la prima degustare. Nu ratati ocazia de a va impresiona invitatii cu delicioasele Prajituri de Jeleu in 3 Culori!

 

 

Pofta buna ! 

 

 

Sursa: Smart Gourmet