Desert

Prăjitura Rafaello -Este gata în doar 30 de minute (fără coacere!)

 

 

 

 

Aceasta prajitura imita perfect gustul bomboanelor Rafaello. Este foarte usor de pregatit, nu ai nevoie de cuptor si iti ia numai 30 de minute. Reteta este pentru 6 portii.

 

Ingrediente:

500 ml lapte,

2 linguri de amidon,

4 linguri de fulgi de cocos
250 gr biscuiti petit beurre
100 gr unt, 4 linguri de zahar

pentru glazura – este optionala:

50 gr ciocolata + 1 lingura de unt

pentru ornat aveti nevoie de fulgi de cocos, din belsug.

 

Mod de preparare:

Opreste 150 de ml de lapte iar restul pune-l la fiert – in cei 150 ml lapte pastrat pune zaharul, amidonul si fulgii de cocos – amesteca bine sa nu se formeze cocoloase
Cand laptele incepe sa fiarba, adauga treptat amestecul cu amidon si amesteca continuu pana incepe sa se ingroase – adauga untul taiat cubulete si amesteca pana se omogenizeaza
Se lasa crema la racit 15 minute
Intr-o tava se pune un strat foarte subtire de crema – un strat de biscuiti intregi – se mai adauga o treime din crema ramasa – alt rand de biscuiti – crema – biscuiti – crema.
Peste ultimul strat de crema se presare cat mai multi fulgi de cocos. Se tine la frigider minim 3 ore inainte de servire
Glazura de ciocolata optionala de care vorbeam mai sus se prepara asa – se topeste untul cu ciocolata la cuptorul cu microunde si se amesteca pana se omogenizeaza. Daca vrei sa folosesti glazura poti urma pasii: – strat subtire de crem – biscuiti – glazura de ciocolata – crema – biscuiti – crema – biscuiti – crema – fulgi de cocos.

 

Pofta buna!

 

Sursa